Kirkeliv

Norsk Hillsong-leder om alkohol: – Bevisst på ikke å fremme drikkekultur

ALKOHOL: Hillsong Norge-leder Andreas Hasseløy avviser til Dagen at kirkesamfunnet har et alkoholproblem. Skandalen rundt Brian Houston vil imidlertid føre til interne gjennomganger.

Den australske megakirka Hillsong har de siste årene vært preget av flere skandaler. Flere av dem har involvert alkohol og andre rusmidler.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Hillsong-grunnlegger og tidligere global pastor Brian Houston ved to tilfeller har opptrådt upassende overfor kvinner.

Det siste tilfellet skal angivelig ha skjedd i 2019, da Houston var under påvirkning av sovetabletter, som han var avhengig av – i miks med alkohol. Ifølge styret skal Houston ha tatt seg inn på hotellrommet til en kvinne og «tilbrakt tid med kvinnen som bodde der».

Denne uka kom nyheten om Houston formelt har sagt opp sin stilling.

Hillsong er ei verdensomspennende kirke som i tillegg til et sentralt lederskap også styres i hvert enkelt land.

Brian HOUSTON. Hillsong

Skal sørge for sunnhet

I Norge ledes kirka av pastor Andreas Hasseløy. I et intervju med Dagen avviser han at Hillsong har et alkoholproblem.

I Hillsong Norge er vår policy når det kommer til alkohol enkel. Alle arrangementer i Hillsongs regi er alkoholfrie, skriver Hasseløy.

– Personlig praktiserer jeg totalavhold, og i lederskapet for øvrig er vi svært bevisst på å ikke fremme en drikkekultur.

Hasseløy understreker overfor Dagen at hendelsene som har blitt kjent den siste tida vil føre til flere interne gjennomganger i Hillsongs lederskap og i menighetene. Pastoren opplyser også at han ønsker at disse gjennomgangene skal være nettopp interne, og ikke foregå i avisspalter.

– Vi ber om forståelse for dette, skriver han, og legger til:

– I Hillsong Norge har vi gått gjennom store endringer de senere årene og jobber kontinuerlig for å sørge for sunnhet i alt vi er og gjør.

Personlig praktiserer jeg totalavhold og i lederskapet for øvrig er vi svært bevisst på å ikke fremme en drikkekultur

—  Andreas Hasseløy

«Massevis av tequila»

I tillegg til hendelsene som har ført til at Brian Houston ikke lenger leder megakirka, er det flere av de andre såkalte Hillsong-skandalene som har involvert alkohol.

Den profilerte pastoren Carl Lentz, som blant annet er kjent for å ha døpt Justin Bieber, fikk sparken etter å ha hatt et utenomekteskapelig forhold til en kvinne over fem måneder. I et intervju med New York Times fortalte kvinnen det var snakk om, Ranin Karim, at de to hadde mange møter hvor de pleide å «drikke tequila, massevis av tequila».

Historien om Carl Lentz, i tillegg til flere andre, har blant annet blitt fortalt i dokumentaren «Hillsong – Når Gud går viralt» som hadde premiere på NRK tidligere i år.


Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirkeliv