(Hell, Trøndelag): Det var et ramsalt oppgjør med norsk innvandringspolitikk som Unge Venstre-lederen leverte mot slutten av sin tale til Venstres landsmøte.

Sondre Hansmark var ikke nådig med vendingen de store styringspartiene Høyre og Arbeiderpartiet har tatt i årene etter flyktningkrisen.

LES OGSÅ: Grande om Sps vei: «Som å tro på julenissen, tannfeen, påskeharen og ånden i lampen»

Bør skremme folk

At Frp setter ned et innstrammingsutvalg bør ikke overraske noen. Men det bør skremme folk at Høyre og Ap gjør det samme. Her ser vi altså tre partier som, i en tid der nesten ingen kommer til Norge, ser et stort behov for å stramme inn, sa Sondre Hansmark fra talerstolen.

Han ser en skummel vending i norsk flyktningpolitikk de siste årene.

– På få år har vi gått fra å hjelpe folk på flukt til å hjelpe dem der de er. Vi har gått fra å gi barn opphold, til å sende dem tilbake til krigsherjede områder straks de fyller 18, sa Unge Venstre-lederen.

BERIT AALBORG: «Grande talte som likestillingsminister på partiets landsmøte 8. mars, men nevnte ikke abort»

– Listhaug og Helgheim er Frps Pompel og Pilt

Størst applaus og latter høstet Hansmark da han rettet skytset mot to kjente politikere fra Fremskrittspartiet:

– Denne uken var Frps Pompel og Pilt, Sylvi Listhaug og Jon Helgheim, på tur til Danmark for å lære av den danske innvandringspolitikken, som er en skamplett i Europa. Som Pompel og Pilt vil de reparere ting, men får det ikke til. Men norsk innvandringspolitikk trenger ikke å repareres. Vi skal være et liberalt fyrtårn som står opp for folk som er i nød.