Erna Solberg: – Kristendommen er vår kulturs utrykk for det som er større enn oss

I 30 år har Vårt Land snakket med mennesker om hva de tror på. De siste årene har det vært en fast del av programmet på Olavsfest. Konstituert religionsredaktør Elise Kruse, kommentator Emil André Erstad og politisk redaktør Berit Aalborg, leder samtalene med årets gjester.

Fredag snakket Aalborg med statsministeren om hvordan troen har preget livet hennes og hvordan den har utviklet seg i løpet av livet. Solberg har vært Norges statsminister i åtte år. Det siste året har vært preget av ekstraordinære utfordringer og mange prøvelser i forbindelse med koronapandemien. Om kristendommen sier hun:

– Jeg pleier å si: Jeg tror at kristendomen er vår kulturs utrykk for det som er større enn oss.

– Jeg tror det er vårt kulturbilde. Jeg tror det er vår fortelling om det vi ikke klarer å forklare.