Religion

Her skal Normisjon-aktører bygger ut storstue: – Vi har store forventninger

MISJONSSENTER: Et utvidet misjonssenter til 80 millioner kroner står snart klart. Det skal huse blant annet menighet, regionkontor, samtalesenter og bibelskole – alt i regi av Normisjon.

– Vi har store forventninger til hva vi kan få tilbake av de misjonspengene som er blitt investert i prosjektet, sier Lars Gjøra Aursand.

Han er styreleder for Gå Ut Senteret, en bibelskole som de syv siste årene har holdt til på Berg prestegård i Trondheim. Målet har imidlertid vært å komme tettere på sine eiere, misjonsorganisasjonen Normisjon og menigheten Salem som er tilknyttet samme organisasjon. Snart blir drømmen en realitet.

I begynnelsen av desember flytter bibelskolen inn i Salems lokaler i Trondheim sentrum. Fra før huser bygget Normisjons og Actas regionkontor i Trøndelag samt ulike diakonale tilbud. Men det siste året har aktørene midlertidig flyttet ut. Trehuset fra 1800-tallet har nemlig vært gjennom ekstrem forvandling. Et nytt påbygg er kommet på plass og hele senteret fremstår nå i 2023-stand, forteller Aursand.

Til sammen har renoveringen og oppkjøp av nabotomta kostet om lag 80 millioner kroner. Det hele er finansiert av 12 millioner kroner i innsamlede midler, resten lån.

Nybygget rommer blant annet kirke med 500 sitteplasser, gatenær kafé og bibel- og misjonsskole. Til sammen måler senteret cirka 2300 kvadratmeter.

– Det er en voldsom oppgradering, sier styrelederen.

---

Misjonssenter

  • Normisjon region Trøndelag, Salem menighet og Gå Ut Senteret er de største enhetene i samarbeidet om et utvidet og renovert misjonssenter i Trondheim senter.
  • I tillegg er Trondheim Samtalesenter med som en mindre aktør, et samarbeid mellom Normisjon region Trøndelag, Salem menighet og Lukas Stiftelsen.
  • Det samme er 22B kontaktsenter, som er en del av Salem menighet.
  • Misjonssenteret skal ha åpningshelg 10. og 11. desember.

---

– Ikke noe bibelbelte

For bibelskolen er ikke nye lokaler det viktigste med prosjektet, men synergieffektene av å være flere Normisjon-aktører under samme tak, framholder Aursand.

– Når vi får inn hele denne arbeidsstokken, det vil si mellom 30–40 ansatte, så kommer vi til å være et utrolig mye mer robust tilslag i Midt-Norge enn før, tror styrelederen.

Innad på huset tror han de kan dra veksler på hverandre på flere måter.

– Bibelskolens studenter kan for eksempel bidra inn i menigheten, mens menighetens samtalesenter kan hjelpe studenter som opplever at de ikke har det bra.

Sammen kan aktørene også nå bredere ut med misjon, tror styreleder Aursand.

– Trøndelag er ikke akkurat kjent for å være noe bibelbelte, og det er en viktig oppgave for oss å investere i den delen av Kristen-Norge. Det håper jeg vi kan gjøre gjennom det nye bygget, hvor vi blant annet har Salem menighet som er kjent for sitt store, kristne studentmiljø.

Lokalene til en rekke Normisjon-aktører har fått en kraftig oppgradering, og skal snart huse også bibelskolen Gå Ut Senteret. På bildet er rektor på bibelskolen, Ørjan Tinnen.

Felles strategi

Også rektor på Gå Ut Senteret, Ørjan Tinnen, har store forventninger til samlokaliseringen:

– For Gå Ut Senterets vedkommende betyr det utvidet kompetansemiljø for våre studenter, som for eksempel vil komme tett på pastorer, diakoner, regionledere, ungdomsarbeidere og så videre i hverdagen. Dette er spennende muligheter for bibelskole-studenter som lever tett på menighet og misjon, skriver Tinnen i en e-post til Vårt Land.

Både på styre- og stabsnivå skal de ulike enhetene i senteret forsøke å samarbeide tettere. De har også forpliktet seg på å utarbeide en felles strategi for arbeidet og har etablert en stilling som organisasjonsutvikler som skal lede prosessen på rett kurs, opplyser han.

Lokalene til en rekke Normisjon-aktører har fått en kraftig oppgradering, og skal snart huse også bibelskolen Gå Ut Senteret.

Tettere samarbeid

Anne Bergsrønning Eid, regionstyreleder i Normisjon region Trøndelag, tror ikke tjenestene i bygget vil se radikalt annerledes ut når de nå flytter sammen. De fleste av aktørene har tross alt levd under samme tak tidligere.

– Men vi ønsker å samarbeide mye tettere enn før, både på styre-, ansatt- og ledernivå, forteller Eid.

Selv er hun takknemlig for samarbeidet de har fått til, på tvers av enheter.

– Samarbeidet har vi fått til uavhengig det nye bygget, men det er klart at det gir en ekstra motivasjon å stokke om på kortene med nyoppusset lokale.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion