Religion

Bibelskole får fem millioner i gave for å «utruste til kristen tjeneste»

NORMISJON: Bibelskolen Gå Ut Senteret har mottatt en gave på fem millioner kroner av en anonym og privat giver. Det ble til to stipend med formålet om å utruste til tjeneste for Jesus.

Gå Ut Senteret (GUS) er Normisjons bibelskole i Trondheim. Deres visjon er å utfordre og utruste til tjeneste for Jesus. Det er den samme intensjonen til en anonym giver som har valgt å bidra med fem millioner kroner.

– Giverens formål harmonerer godt med skolens formål, hvor kristen misjon- og menighetsliv er hele eksistensberettigelsen til skolen, sier rektor ved GUS Ørjan Tinnen.

?

Gaven er investert gjennom en stiftelse som tilbyr to stipendordninger.

Det ene stipendet er på inntil 250.000 kroner, og tildeles søkere som er etablert i arbeidslivet og som planlegger å ta fri fra eget arbeid hele skoleåret for å delta på studietilbudet Bare Bibel. Det andre stipendet er på inntil 20.000 kroner, og tildeles søkere med tilhørighet til Normisjon, Acta – barn og unge i Normisjon, Frikirken, Pinsebevegelsen eller fellesskap tilknyttet disse.

– Dette er særlig for de som ikke har anledning til å gå på bibelskole, noen som er i en kristen tjeneste på heltid, eller en som kan tenke seg å bruke bibelkunnskap på hel eller deltid i fremtiden. Det kan være folk som har lyst til å jobbe med formidling, i organisasjonslivet eller i misjon, sier Tinnen.

?

En smart løsning

Tinnen oppgir at bibelskolen får inn omtrent en million i gaver hvert år fra faste givere. Det er dog penger som gis til skoledrift - ikke til stipendordninger som i sakens tilfelle. Med det høye beløpet og giverens klare intensjon, kom rektoren og giveren frem til en løsning de ser på som smart.

– Støttespilleren ønsket å opprette et stipend og så for seg at dette skulle være en årlig ordning. Vi snakket sammen om at det er fornuftig å etablere en stiftelse som kunne investere pengebeløpet, slik at det kunne få litt avkastning og vare lenger. Det er en spennende og annerledes måte å gi på, sier Tinnen.

En relevant yrkeserfaring

– Vi har allerede voksne mennesker som bruker Bare Bibel som en videreutdanning i kristen tjeneste. Det viser at linjen er yrkesrelevant. Da blir stipendordningen til stor hjelp. Vi var aldri i tvil om at å studere hele kristendommens trosgrunnlag er yrkesrelevant, sier Tinnen.

Våren 2019 fikk bibelskolen avslag fra Utdanningsdirektoratet om å starte opp bibellinjen Bare Bibel. Begrunnelsen var at linjen ikke er tilstrekkelig yrkesrettet. Skolen har likevel klart å etablere et slikt tilbud.

Linjeleder for Bare Bibel, Lars Olav Gjøra, mener studiet har vært et verktøy for kompetanseheving i kristen tjeneste.

– Det å kunne formidle Bibelen og la teksten styre formidlingen, er noe som har vært svakt i de siste generasjonene. For å kunne gjøre det, må man kjenne Bibelen godt. Man må sette seg inn i historisk bakgrunn og forstå hvordan de ulike bøkene passer inn i Guds frelsesplan og hvordan alt egentlig handler om Jesus, som han selv sa, sier Gjøra, og legger til:

– Derfor studerer vi oss gjennom alle 66 bøkene. I tillegg lærer studentene en fremgangsmåte for å skrive bibelutleggende andakter og taler, og de får prøve seg på dette flere ganger i løpet av skoleåret.

?
Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Religion