Kirke

Sofie Fjellvang i The Voice-finale: – Jeg tror Gud ønsker at man skal stråle i det man elsker å gjøre mest

ARTIST: Sofie Fjellvang (20) var syv år gammel da hun skrev sin første sang, som handlet om at Gud er hennes beste venn. Nå er hun blant finalistene i TV2-programmet The Voice.

– Jeg har ikke truffet andre enn kjæresten min helt siden jul. Det eneste jeg har gjort er å øve, sier Sofie Fjellvang.

Tjueåringen fra Kristiansand hadde lenge drømt om å melde seg på TV 2-programmet The Voice. Fredag står hun på scenen som en av de 16 finalistene. Sosial kontakt har blitt begrenset til et minimum, for å unngå å havne i korona-karantene.

– Når det betyr så mye for meg å delta, vil jeg gjøre alt jeg kan for å ikke bli smittet, sier hun og ler.

Vårt Land møter Fjellvang mellom øvelser og sceneprøver. De tidligere opptredenene hennes i konkurransen har blitt spilt inn på forhånd, men denne fredagen vil programmet sendes direkte.

At hun nå har nådd finalerundene, beskriver hun både som stort og nervepirrende.

– Hvorfor meldte du deg på?

– Ene og alene fordi jeg elsker musikk. Jeg har sett på The Voice som den beste muligheten for å nå målet mitt, som er å være artist og leve av musikk.

Troen gir meg motivasjon, styrke og trygghet i at jeg er god nok som jeg er.

—  Sofie Fjellvang
Sofie Fjellvang

Debuterte på scenen i menigheten

Fjellvang kommer fra en musikalsk familie og begynte å spille piano som barn. Hun kan fremdeles huske den første sangen hun skrev, da hun var syv år gammel.

– Den handlet om Jesus og om at Gud er min aller beste venn. Jesus var viktig for meg, og er viktig midt oppi alt dette med The Voice. Troen gir meg motivasjon, styrke og trygghet i at jeg er god nok som jeg er, sier hun.

Siden har hun skrevet en rekke låter, både kjærlighetslåter og kristne lovsanger. Hun har mange å takke for utviklingen som artist, blant annet foreldrene, sanglæreren fra videregående og pianolæreren hennes gjennom ni år. Men når hun ser tilbake, har også menigheter i Kristiansand hatt en viktig betydning.

De første opptredenene hennes var med barnekoret i Betania Kristiansand, hvor hun vokste opp.

– Jeg elsket det, enten det var julekonserter eller vanlige møter. At jeg har sunget så mye i menighet helt fra jeg var liten, har nok gjort meg trygg på scenen. I en ukomfortabel setting som The Voice, er det viktig for å kunne holde fokus.

---

Sofie Fjellvang

  • 20 år gammel
  • Bor Kristiansand
  • Er blant finalistene i TV2-programmet The Voice, fredag klokken 20
  • Har blant annet skrevet musikalen Mannen i Hvitt, som har blitt satt opp i Kristiansand

---

Skrev musikalsanger som 11-åring

Moren hennes har skrevet en rekke musikaler. I 2014 var Fjellvang med da moren satte opp musikalen Clair Obscur på Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand. Sofie var 13 år da musikalen ble vist, og hadde med sanger hun hadde skrevet i en alder av 11 år.

Senere har hun skrevet musikalen «Mannen i hvitt» sammen med moren. Den har blitt satt opp på konferansesenteret Q42 i Kristiansand. Begge musikalene har hatt et kristent budskap.

Selv om troen betyr mye for henne, er hun tydelig på at det ikke bare er i kirken hun vil synge.

– Uansett hvor jeg opptrer, vet jeg at Jesus er med meg. Jeg trenger ikke si navnet Jesus for å vise hvem han er. Jeg tror at Jesus vil at jeg skal bruke de gavene og talentene jeg har også utenfor kirken, sier hun.

– Har du kjent mye press og forventninger på å lykkes som artist opp igjennom?

– Jeg har nok alltid kjent folk som har gitt meg skryt for musikken min, men det har egentlig bare motivert meg til å skrive enda flere låter. Det er kanskje først nå at jeg kjenner litt på det presset, sier hun.

Jeg tror at Jesus vil at jeg skal bruke de gavene og talentene jeg har også utenfor kirken.

—  Sofie Fjellvang

Å følge drømmen

Drømmen om å leve av musikk meldte seg fra tidlig alder, men det var en periode i tenårene der hun skjøv det fra seg. Å lykkes som artist ville bli for vanskelig, tenkte hun.

Sommeren 2017 deltok hun på festivalen Skjærgårds Music & Mission. En ukjent dame tok tak i henne og sa: «Gud ser at du ikke lenger tør å følge drømmen din. Han ønsker at du skal gjøre det, for det er han som har gitt deg den», forteller Fjellvang.

Hun oppfattet det som en hilsen fra Gud. Troen på at Gud heier henne fram som artist, har blitt viktig for henne.

– Jeg tror Gud ønsker at man skal stå og stråle i det man elsker å gjøre mest. Og jeg synes det er godt å tenke at Jesus er med meg og holder meg i hånda i den retningen jeg går i. Når jeg er meg selv, tror jeg han smiler og ler.

– Hvorfor tenker du at Gud er så opptatt av at du skal være deg selv?

– Jeg tror Gud har gitt oss gaver og talenter, og når vi viser dem til verden så viser vi noe av hvem Gud er. Han vil at vi skal følge drømmene våre fordi han vil se oss lykkelige, se oss stråle og være glade. Hvorfor det? Fordi han er en god pappa, sier Fjellvang.

Sofie Fjellvang

En bonus å komme videre

Når hun ser seg selv på TV, må hun le litt, forteller hun.

– Jeg er en eksplosjon av følelser som ler, gråter og snakker altfor fort. Folk i Kristiansand sier at de ler godt fordi jeg er meg selv med alle følelsene mine, og det er jo slik jeg er, sier Fjellvang.

I fredagens utgave av The Voice skal Fjellvang synge «Nothing Breaks Like a Heart» av Miley Cyrus og Mark Ronson. Bare halvparten av de åtte deltakerne går videre til neste runde.

– Hva gjør du hvis du ryker ut?

– Det første jeg skal gjøre, er å si til meg selv at dette bare er begynnelsen. Man trenger ikke vinne The Voice for å bli artist, så dette er ikke «make it or break it». Men det ville vært en vanvittig stor bonus å komme videre. Jeg vil uansett ikke slutte å følge drømmen min.



Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke