Et ekte møte

– Å se til hverandre kan hjelpe oss å vokse i egen trosidentitet, sier forfatter og samfunnsdebattant Bushra Ishaq.

Bushra Ishaq og Sunniva Gylver mener de ­personlige trosfortellingene har et stort potensial for ­framtidig ­religionsdialog. Under ­Olavsfestdagene møttes de i Vår Frue kirke i Trondheim for å samtale om boka Tro på tvers.
Publisert Sist oppdatert

Vi møter Bushra Ishaq og ­Sunniva Gylver i Trondheim, etter at de har snakket om den splitter nye boka, Tro på tvers i Vår Frue ­kirke i ­forbindelse med Olavsfestdagene. I boken reflekterer de fra hvert sitt ståsted, som ­muslim og kristen, over de ­samme ­temaene. De er tydelige på at de ­møtes som venner, ikke bare representanter for ulike trossystemer. Personlige tros­historier har et ubrukt ­potensial i religionsdialogen, mener de.

– Vi har begge vært to ­aktive stemmer i den ­offentlige ­debatten, og tatt del i institusjonell dialog, sier Ishaq, som er forfatter, lege og samfunns­debattant.

– Ved å la boken være et ­personlig møte, håper vi å ­kunne inspirere til hverdagsdialog. Det vil si, til vanlige møter mellom mennesker med ulik tro, på ­arbeidsplassen eller ulike ­sosiale arenaer. Det vi først og fremst vil med boken, er å vise at dialog må begynne med å se hverandre som mennesker.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS