Religion

Ny styreleder i Norges Samemisjon

NY LEDER: Norges Samemisjon har valgt ny styreleder etter en turbulent periode.

Alle åtte kretsene i Norges Samemisjon var representert da 58 delegater var samlet til landsmøte i Ålesund i helgen. Det melder organisasjonen i en pressemelding. De foregående landsmøtene var preget av en sterk debatt om hvorvidt Norges Samemisjon sin virksomhet skulle innlemmes i Misjon Sarepta og deretter legges ned som organisasjon.

Det ekstraordinære landsmøtet i 2021 på Dalen i Eidsvoll sa med stort flertall nei til dette forslaget, og ga landsstyret i oppgave å iverksette en ny kretsstruktur, utforme ny strategiplan og fremme forslag til revisjon av grunnreglene før neste ordinære landsmøte i 2023.

Årets landsmøte brukte god tid på disse sakene. I de nye grunnreglene er det nå presisert at misjonsarbeidet skal skje i et nært samarbeid med samene. En ny struktur med åtte kretser inndelt i fire regioner, er også på plass.

Disse ble valgt

Jon Teigen hadde tidlig varslet at han ikke tok gjenvalg som landsstyreformann etter en krevende treårsperiode med gjenoppbyggingsarbeid og revitalisering av organisasjonen.

Torbjørn Bjorvatn var foreslått som lederkandidat, og fikk landsmøtets fulle tilslutning. Han er førsteamanuensis ved Universitetet i Agder, og har også en deltidsstilling som regionleder i Norges Samemisjon. Landsmøtet måtte derfor vedta en unntaksbestemmelse i grunnreglene som åpner for at en ansatt i gitte situasjoner kan være styreleder.

For øvrig ble følgende personer valgt til å sitte i landsstyret:

Samiske representanter: Johan Isak Siri (Kautokeino) og Karen Anette Anti (Målselv), med vararepresentanter Magnus Varsi (Tana) og Ellen Kari Anti Sara (Máze/Kautokeino).

Norske representanter: Stein Ingvar Kalviknes (Sandnes) og Marit Grøtte Børnes (Trondheim) med Inge Augestad (Kvam i Hardanger) og Harald Claudius (Horten) som vararepresentanter.

Som arbeidernes representant sitter Øyvind Fonn (Molde).

Les mer om mer disse temaene:

Kristelig Pressekontor

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion