Matsvinn kunne mettet 900.000
75 prosent av oss får dårlig samvittighet av å kaste mat, men vi og matbransjen kaster stadig mer. Framtiden i våre hender mener Norge må følge Frankrike og få en lov som gjør noe med problemet.
Jayden Basha er opptatt av å handle det han trenger av mat – og ikke mer. – Jeg er student og har ikke mer penger enn jeg trenger. Særlig i våre dager hvor det er så mye fattigdom i verden, er det fryktelig at så mye mat blir kastet, sier han.
Evelyn Pecori
Jayden Basha handler grønnsaker i butikken Real frukt og grønt i Oslo, og sier at han er opptatt av å unngå å kaste mat.
– Jeg er student på utveksling fra Australia og har ikke mer penger enn jeg trenger, og vil kaste minst mulig. Særlig i våre dager hvor det er så mye fattigdom i verden, er det fryktelig at så mye mat blir kastet, sier han.
Basha forteller at han har en handleliste på telefonen som han oppdaterer. Han er heller ikke ensidig opptatt av «best før»-dato på varene og stoler mer på egen vurdering av hvor lenge maten er holdbar.