Nyheter

- Jeg er ikke kristen selv. Men søren så mye bra arbeid kristne legger ned

FLEKKEFJORD: Rødt-politiker Mímir Kristjánsson skryter av kristne organisasjoner etter å ha besøkt Pinsekirken Flekkefjords organisasjon Englevakten.

På et besøk i Flekkefjord ble Mímir Kristjánsson så imponert over organisasjon Englevakten at han måtte dele begeistringen i et Facebook-innlegg.

«Jeg er ikke kristen selv. Men søren så mye bra arbeid kristne legger ned landet over for å hjelpe de som sliter. Man skal være bra forblinda ateist for å ikke skjønne at forståelsen og tilgivelsen folk kan få her er til det beste» står det blant annet i Facebook-innlegget.

Englevakten er en organisasjon i Pinsekirken Flekkefjord. Organisasjonen driver med matutdeling, kafe og tilbyr innlosjering.

Blant kommentarene på innlegget er ett fra den sykemeldte KrF-lederen Olaug Bollestad. Hun skriver «Englevakten er en flott menneske møteplass. Har vært der flere ganger! Varme, tro, tillit og null fordømmelse. Slike steder og folk trenger landet vårt».

Frivilligheten tar ansvar

Det siste året har Kristjánsson kommet nærmere inn på den delen av frivilligheten i Norge som driver med matutdeling, forteller han til Vårt Land. Blant dem er det mange kristne organisasjoner.

– Jeg tenker den jobben de gjør er undervurdert og ikke blir satt nok pris på. De har begynt å ta over ansvaret til velferdsstaten, sier han.

Min erfaring med de kristne organisasjonene er at de hjelper folk betingelsesløst. Det synes jeg de fortjener ros og respekt for

—  Mímir Kristjánsson

Kristjánsson er redd for konsekvensene av den økende etterspørselen på frivilligheten.

– Når så mange står i matkø, legger det stort press på det frivillige og de får ikke tid til alt det andre de gjør. Da bør staten hjelpe de frivillige mer, sier han.

Lettere å gi ros når han selv er ateist

Kristjánsson mener organisasjonene gjør en kjempejobb.

– Jeg tenker folk har fordommer mot kristne organisasjoner, men jeg har sett over lang tid at de hjelper folk. Folk har fordommer om at de bare er ute etter å frelse folk, men min erfaring med de kristne organisasjonene er at de hjelper folk betingelsesløst. Det synes jeg de fortjener ros og respekt for, sier Rødt-politikeren.

Han tror det er lettere for ham som ateist å skryte av disse organisasjonene, enn det er for dem som er kristne.

– Det er lettere å gi skryt til organisasjonene som driver et stort sosialt arbeid, når man ikke er kristen selv.

---

Englevakten

  • En del av Pinsekirken Flekkefjord.
  • Startet opp i 2005.
  • Driver ulike sosiale tilbud som matutlevering, husly og kafe.

---

Les mer om mer disse temaene:

Selma Elise Ekre

Selma Elise Leinebø Ekre

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter