Nyheter

Inviterer til overnatting i gamle kirker

ENGLAND: I stedet for å feriere på campingplasser, kan man nå campe i gamle kirker i England. «Champing» er det nye store.

Grunnet koronapandemien, har det vært trangt om plassene på ulike Bed & Breakfasts og campingplasser i England. I stedet kan man tilbringe ferien sin i kirker fra 1200-tallet, melder The Guardian.

Churches Conservation Trust står bak påfunnet. De har ansvar for 347 kirker som ikke lenger er i aktiv bruk, og står for restaurering og vedlikeholding av byggene, samt at de finner nye bruksområder for dem. Det siste er da Church camping, eller «Champing», om du vil.

Rekordmange besøkende

Initiativet ble startet i 2015, og har siden vært mest populært hos tilreisende turister på leting etter et eksotisk sted å tilbringe ferien sin. Men på grunn av reiserestriksjonene som følge av koronapandemien, har nå engelskmennene fått øynene opp for fenomenet.

Så langt i år har de hatt 1.350 besøkende i sine 14 kirker som er en del av programmet, og rekordmange innenlandske turister. Man kan overnatte i kirker i blant annet Essex, Sommerset og Norfolk.

Det er kun plass til én gruppe per overnatting, uansett størrelse. Man får da tildelt nøkkelen til kirken, og har da mulighet til å tilbringe en uforstyrret og fredelig natt i kirken. Vanligvis koster det mellom 49 og 59 pund per overnatting.

En feriedestinasjon for alle

Dette er heller ikke kun en destinasjon for kristne turister. Ifølge The Guardian er dette et populært reisemål både for prester, så vel som andre som vil ha en «Instagram-vennlig» ferie.

Som gjest får man campingstoler, te og kaffe, vann, en kjele og lykter. Det er lov å drikke alkohol under oppholdet, og det er til og med mulig å fest i noen av kirkene.



Les mer om mer disse temaene:

Idun Kjøl Wiig

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter