I første runde fikk jentene ikke støtte for sitt forslag, i sportsklubbens årsmøte, om å få spille i mørke shorts. Dette til tross for at eksisterende hvite shorts blir gjennomsiktige når de ble våte. Jentene uttrykte at dette kan være et problem under menstruasjon, og at de generelt ikke føler seg komfortable under treninger og kamper i gjennomsiktige shorts. Det er ikke vanskelig å forstå.

Det som har fått flere til å reagere på vedtaket som avviste jentenes forslag, var at årsmøtet var en forsamling med overveldende overvekt av menn. Bildene fra årsmøtet viser at det kun var et par-tre kvinner til stede. Derimot var det svært mange menn over femti.

Stemte ned jentene

Nå skal det sies at årsmøtet selv opplevde at de ikke tok direkte stilling til om jentene skulle ha gjennomsiktige shorts. Det ble blant annet argumentert med lang tradisjon for at draktene til Lillesand er hvite og blå. Andre på årsmøtet mente det ble for dyrt å kjøpe nye drakter. Samtidig må de godt voksne mennene på årsmøtet ha forstått at de stemte ned et sterkt ønske fra jentene som spiller på laget. Om de ikke forsto grunnen til jentenes forslag, burde de ha satt seg inn i den.

Leder for fotballgruppa i Lillesand IL, Roy Tømte uttalte dette til VG om det første vedtaket: «Jeg synes det var veldig dårlig, for det var ikke de som stemte som skal bruke disse shortsene». Det er generelt en god regel i slik sammenhenger å lytte til de som vet hvor skoen trykker. I dette tilfelle var det jentene på i idrettsgruppa.

Snudde til slutt

Til slutt lyttet Lillesand IL til sine kvinnelige spillere. Selv om det tok litt tid, skal de ha honnør for det.

LES OGSÅ: SAS spurte hva som er ekte skandinavisk. Svarte burde vært flyskam

LES OGSÅ: Unyansert fra NHO-direktøren

LES OGSÅ: Organisasjon for religiøse avhoppere: Smiths uttalelser kan bidra til følelsen av å bli trodd