Kultur

Med denne sangen vil Kine Ludvigsen Fossheim samle flere generasjoner

JULESALMEDUGNAD: Til tross for svangerskap og sosial nedstengning, har Kine Ludvigsen Fossheim blitt sett av 1,5 millioner i år.

Kine Ludvigsen Fossheim er en ung veteran. Hun platedebuterte som niåring og har sunget julen inn med Oslo Gospel Choir i femten år. I dagens luke i adventskalenderen synger den glade hamarsingen derfor en sang som fremfor noen annen får henne i julestemning.

– «Mariavise» er en sang vi har brukt mye på juleturneene med Oslo Gospel Choir. Jeg har sunget den i over ti år, så dette er en sang som vekker mange minner.

Det tydeligste minnet er fra da hun sang «Mariavise» i Olavshallen i Trondheim for to år siden, med både mormor og farmor til stede i salen.

– Det var noe sterkt og moderlig over det. Dessuten var det spesielt å synge foran dem, de to viktigste personene i salen, og innse at jeg ikke vet hva som kan skje med dem til neste gang vi sees. Da rant tårene.

Store seertall

Kine Ludvigsen Fossheim har tidligere fortalt at hun føler seg hjemme i gospellandskapet, og har siden i fjor jobbet med et nytt soloalbum som etter planen skulle ut i 2020.

Men som hun selv sier: Livet skjer. Tidligere i år ble hun mor for andre gang, og allerede på forhånd hadde hun bestemt seg for å ha en lengre mammapermisjon enn de 2,5 månedene hun kostet på seg sist.

– Jeg jobber stadig med gospelablumet, men satt det på pause på grunn av svangerskap og fødsel. Jeg ville ikke stress frem prosjektet i barselperioden, men nyte det denne gangen, og så konsentrere meg om albumet når tiden er inne for det.

Stille har det likevel ikke vært. Foruten å ha sluppet to singler fra dem kommende utgivelsen, ga hun ut låta «Together We Stand» sammen med Ole Børud, der korister og sangere fra 70 land er med å synge.

Det er Gospel Explosion-leder Ingvald Skaug som har skrevet tekst og melodi, og prosjektet føyer seg inn i en lang rekke av prosjekter Skaug har holdt på med gjennom pandemien.

Låta ble publisert på dagen én måned etter at de strengeste tiltakene i fredstid ble innført i Norge, men nådde langt utenfor landets grenser. I dag har videoen 1,5 millioner visninger.

– Den handler om hvor viktig det er å stå sammen, så den opplevdes kanskje samlende for noen.

Denne produksjonen er bestilt av Vårt Land. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur