Kirke

Ble «nedgradert» til pastor

Robert Murphree er ny pastor i Misjonskirken Askim, som er tilknyttet både De frie evangeliske forsamlinger og Misjonskirken Norge.

– Hvorfor søkte du på denne jobben?

– Misjonskirken Askim har vært vår hjemmemenighet i 7 år, og jeg har vært i lederteamet noen av disse årene. Da min gode venn, pastor André Tjersland, sluttet, måtte rollen fylles. Etter en tid med diskusjon besluttet lederteamet, og senere menighetsmøtet, å tilby en nedgradering fra lederteamet til pastor, hvis jeg var interessert.

– Hva blir den viktigste oppgaven?

– Å fremheve den første kjærligheten. Alt annet kommer etter det.

Dypdykk i teologi

– Hva gleder du deg mest til?

– Utenom gleden av selve fellesskapet, er vitnemøter om Guds inngripen i våre liv det beste jeg vet i menighetssammenheng. Og de vanskeligste tidene er når nære venner og kjente er i situasjoner med stor sorg eller utfordringer som ikke rikker seg. Å være kristen, og spesielt pastor, er å leve med dette paradokset.

– Hvilke erfaringer har du som gjør deg skikket til jobben?

– Jeg har ingen formell utdanning som Pastor, og det var selvfølgelig ingen hemmelighet for menigheten. Men jeg er veldig glad i den gode samtalen, og hvis jeg skulle fremheve noe jeg opplever som en fordel er at jeg gjorde et dypdykk i teologi etter mange år med livs og menighetserfaring.

– Hva er det beste du har opplevd?

Jeg tror det må være første gangen jeg så, og filmet, flere hundretusen nigerianere bryte ut i bønn og lovsang under et møte med Reinhard Bonnke. Noen ville kalle det åndsdåp på en enorm skala. Jeg ble overveldet av en følelse av at dette var en forsmak på himmelen, og at det måtte ligne på det Johannes opplevde og skrev om i Åpenbaringens bok. Tiden med Reinhard Bonnke ga flere slike opplevelser.

Fjøs og høy

Hva gjør du helst i fritiden?

Å lese eller gjøre enkle, praktiske oppgaver rundt på gården. Jeg liker lukten av fjøs og høy!

– Hva er ditt favorittbibelvers?

– Romerne 8:28: «Vi vet at alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.» Dette har min kone Suzanne og jeg virkelig erfart.

– Hva er din favorittsang?

– «Be thou my vision». Sangen gir en dyp gjenklang hos meg, og er dessuten formet av et godt stykke lyrisk og musikalsk håndverk.

– Nevn en person som har betydd mye for deg.

– Jeg tror jeg må svare med en gruppe, nemlig generasjonen som er blitt kalt «The Greatest Generation». Det er generasjon som vokste opp under depresjonen, gikk gjennom andre verdenskrig, og så måtte gjenoppbygge samfunnet. Flere av disse la igjen et enormt fotavtrykk i mitt liv, og jeg savner dem. De levde ut sine verdier, som takknemlighet, samhold, og verdsettingen av en stille trofasthet uten fanfare. Deres dyrekjøpte erfaringer og livsvisdom svinner nå hen i Vesten.

OM DE FRIE EVANGELISKE FORSAMLINGER:

---

Nytt om navn

  • I denne spalten blir vi kjent med mennesker som har fått nye oppgaver i Kirke-Norge
  • I dag: Robert Murphree (50), gift, fem barn
  • Tiltrådte som hovedpastor i Misjonskirken Askim 15. august 2019.
  • Har tidligere jobbet med: Film og TV
  • Vet du om noen vi burde intervjue? Send en e-post til religion@vl.no

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke