Religion

Mørkeblått og oransje: Hovedorganisasjonen KA får ny logo

HOVEDORGANISASJONEN KA: Den kirkelige arbeidsgiverorganisasjonen skifta navn i april. Med ny grafisk profil er omstillinga sluttført.

I forlengelse av at organisasjonen endra navn i april, har Hovedorganisasjonen KA nå fått ny visuell profil.

Dermed er omlegginga fra det gamle navnet – KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter – komplett.

Kommunikasjonsdirektør Trygve W. Jordheim omtaler endringa som en «total make-over», og opplyser at endringa har holdt seg innafor budsjettramma på 200.000 kroner.

I tillegg kommer utgiftene til opptrykk av nye trykksaker, skilt, reflekser og T-skjorter.

Til sammenligning brukte Vy 8–10 millioner på utvikling av nytt navn og visuell profil da NSB endra navn i 2019.

Blått og oransje

Den nye logoen er et såkalt monogram, der bokstavene K og A er kombinert i et kvadrat. Fargepaletten består av ulike blåtoner, med oransje som kontrastfarge.

I ei pressemelding uttaler administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen, Marit Halvorsen Hougsnæs, at hun er godt fornøyd med sluttresultatet:

– Den visuelle profilen til en virksomhet er viktig. Sånn er det også i KA. Vi har lett etter en ny logo som er lett å like, men også å identifisere seg med, og det opplever jeg at vi har fått.

Feira med boller og reflekser

I pressemeldinga skriver organisasjonen at den nye profilen gradvis har blitt rulla ut på nye trykksaker, skilt, presentasjoner og T-skjorter.

Torsdag ble implementeringa fullført, idet organisasjonens nettsider ble oppdatert. Begivenheten ble feira med at alle med kontor i Kirkens hus ble møtt med boller, kaffe og ny refleks da de kom på jobb.

– Dette har vi gledet oss til. Ny logo har vært et ønske fra både styre og administrasjon lenge. Da landsrådet vedtok nytt navn i slutten av april, var det bare å sette fart, uttaler kommunikasjonsdirektør Trygve W. Jordheim, som har ledet prosessen.

– Nå er vi endelig i mål, og vi er veldig fornøyde, understreker han.

---

Hovedorganisasjonen KA

  • Tidligere «KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelig virksomheter».
  • Starta som arbeidsgiverorganisasjon for lokalkirken i 1990, da med navn «Kirkens Arbeidsgiverorganisasjon», forkorta KA.
  • Ifølge organisasjonens nettsider er alle virksomheter i Den norske kirke medlem av KA. Men også organisasjoner, stiftelser og aksjeselskaper i kirkelig og ideell sektor utenfor Den norske kirke er medlemmer.
  • 23 arbeidstakerorganisasjoner har partsforhold i KAs hovedavtale og tariffavtale.
  • Ledes av direktør Marit Halvorsen Hougsnæs.

---

Les mer om mer disse temaene:

Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion