Ta Vårt Lands kirkevalgomat

Vårt Land lanserer for første gang en kirkevalgomat som hjelper deg å bli bedre kjent med tre av årets fire lister å velge mellom.

Vårt Lands valgomat tar kun for seg tre av de fire alternativene man har å stemme på: Åpen folkekirke, Frimodig kirke og Bønnelista.

Nominasjonskomiteens liste er ikke med fordi den ikke har ett felles program, og dermed lot det seg ikke teknisk gjøre å inkludere dem i denne valgomaten. Vi har derfor valgt å intervjue de elleve førstekandidatene på Nominasjonskomiteens liste rundt omkring i landets bispedømmer, for å synliggjøre at det finnes et fjerde alternativ.

Les Vårt Lands begrunnelse for valgomaten på lederplass her. Trenger du hjelp med å forstå kirkevalget, eller hva som skiller de ulike listene fra hverandre? Vårt Land forsøker å forklare kirkevalget så enkelt som mulig i denne artikkelen, og hva som skiller de ulike listene fra hverandre her.

Vårt Land presiserer: Enkelte har utfordringer med å åpne valgomaten hvis de har åpnet denne saken i Facebook. Vi anbefaler i så fall at du går inn via vl.no.

---

Kirkevalget

  • Kirkevalget 2023 arrangeres i september, parallelt med det offentlige kommunestyre- og fylkestingsvalget.
  • Her velges representanter til menighetsråd, bispedømmeråd og Kirkemøtet (Den norske kirkes øverste demokratisk valgte organ). Valgperioden er på fire år.
  • 2023 er det første året man kan forhåndsstemme digitalt.
  • Listene over hvem som stiller til valg til menighetsråd og bispedømmeråd finner du på nettsidene til Den norske kirke.

---

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Religion