Religion

Disse vil bli domprost i Nidaros

NIDAROS: Blant søkerne på stillingen er tre kvinner og en mann.

Bispedømmet skal behandle tilsettingen i møte 13. juni, ifølge en pressemelding fra Den norske kirke.

Søkerne er Margit Lovise Holte, sokneprest i Ulstein, Dagfinn Thomassen, prost i Orkdal, Kristin Moen Saxegaard, prost i Ringerike og Silje Kristin Meisal, assisterende prost i Strinda, Heimdal-Byåsen.

Stillingen ble ledig da Ragnhild Jepsen ble utnevnt til ny biskop i Bjørgvin. Hun hadde stillingen som domprost i 12 år.

Tre kvinner og en mann

Kristin Moen Saxegaard er tidligere førsteamanuensis ved Det teologiske menighetsfakultet, og har doktorgrad i teologi. Hun har også vært rådgiver i Det norske bibelselskap, før hun ble prost i Ringerike i 2010.

Margit Lovise Holte er sokneprest i Ulstein, noe hun har vært siden 2011, med et avbrekk som utdanningsprest ved institutt for sjelesorg på Modum bad. Hun har tidligere vært blant annet kapellan og fungerende sokneprest i Lommedalen.

Dagfinn Thomassen har vært prest i Nidaros bispedømme i over 30 år. Han har vært prest i Byneset, Flatanger, Kolvereid - Leinstrand. Han har også vært fungerende prost i Namdal prosti, før han ble innsatt som prost i Orkdal prosti i 2016.

Silje Kristin Meisal var sokneprest på Hamarøy i Nordland fra 2009 til 2013. Hun har også vært leder i Presteforeningen i Trondheim, og kapellan i Sverresborg menighet i Nidaros. I 2019 ble hun sokneprest i samme menighet, og er nå assisterende prost i Strinda, Heimdal-Byåsen.

---

Dette er søkerlista

  • Dagfinn Thomassen (62), prost i Orkdal – Trondheim, Norge
  • Margit Lovise Holte (50), sokneprest i Ulstein – Ulstein, Norge.
  • Kristin Moen Saxegaard (55) prost i Ringerike – Ringerike, Norge
  • Silje Kristin Meisal (40), assisterende prost i Strinda, Heimdal-Byåsen – Trondheim, Norge.

---

Les mer om mer disse temaene:

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen

Eivind Nicolai Lauritsen er nyhetsleder i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion