Religion

Arrangerer konferanse for å forhindre at unge mister troa

KONFERANSE: Linda Andernach Johannesen er klar for å ta imot deltakere på årets «Gi Jesus Videre»-konferanse. – Kirka er en time i uka. Resten av livet er nettopp det, resten av livet.

Denne helga går konferansen «Gi Jesus Videre» av stabelen i Q42 i Kristiansand. Konferansen har som mål å «utruste deg til å hjelpe unge mennesker å følge Jesus – livet ut» og sikter seg spesielt inn mot frivillige som jobber med barn og ungdom i menigheter.

Oslo, Norge 12.04.18
Forfatter Linda Andernach Johannesen fotografert til spalten mens vi tror.
Foto: Adrian Nielsen

Arrangører er Frikirkelige barne- og ungdomsunion (FBU), som er et samarbeid mellom evangeliske frikirkelige barne- og ungdomsorganisasjoner i Norge.

Linda Andernach Johannesen jobber i Misjonskirken UNG og er med på å arrangere helgas konferanse. Hun forteller til Vårt Land at de ser fram til å ta imot de 1000 deltakerne som allerede er påmeldt.

– Vi ønsker å trekke fram betydninga av hverdagen. Kirka er en time i uka. Resten av livet er nettopp det, resten av livet, sier Andersen om konferansen som har den fulle tittelen «Gi Jesus Videre – hele uka».

Mange ungdommer mister troa

I forrige uke skrev den svenske avisa Dagen at to av tre ungdommer som vokser opp i svenske frikirker forlater troa innen de blir voksne. Også Andersen trekker fram at mange unge mister troa.

– Da ønsker vi i hvert fall å gjøre det vi kan på vår vakt for å formidle Jesus som han er. Det er bra med kule og hippe program og opplegg, men essensen er at Jesus er Guds sønn. Vi ønsker at det er det de unge skal la seg gripe av.

---

Gi Jesus Videre

  • Arrangeres 28. - 29. oktober i Q42, konferansesenteret til Filadelfia Kristiansand.
  • Blant helgas seminarholdere er pastorene Egil Svartdahl og Thomas Neteland og generalsekretær i Misjonskirken, Siri Iversen.
  • Arrangøren Frikirkelige barne og ungdomsunion består av Misjonskirken Ung, Frelsesarmeens barne og unge, Frikirkens barn og unge, Pinse ung og Ung baptist.

---

I løpet av helga skal det gjennomføres 53 seminarer, som Andersen forklarer at på ulike måter belyser hva det vil si å følge Jesus i alle aldre og faser av livet.

Hun trekker fram at selv om mye dreier seg om barn og ungdom, ønsker de også å nå ut til pastorer, lederskap og folk som jobber med voksenarbeid i menigheten.

– Vi ønsker også å bevisstgjøre voksne om hvordan de kan bety noe inn i unges liv, sier Andersen.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion