Religion

Johanneskirken i Bergen ble fullbooket på to minutter

RESTRIKSJONER: Bergen domkirke menighet la ut påmeldinger til julegudstjeneste mandag klokken ti. Med seks gudstjenester på julaften, ble alle fullbooket på én dag. – Behovet er nok større enn det vi klarer å dekke, sier sokneprest Hans Jørgen Morvik.

To gudstjenester i Mariakirken, to i Bergen domkirke, en i Nykirken og en i Johanneskirken. Bergen domkirke menighet la ut skjemaene for påmelding til de seks gudstjenestene på julaften mandag klokken 10. Med antallbegrensninger på 50 personer, ble samtlige plasser revet bort på én dag.

– Når de siste restriksjonene kom, hev vi oss rundt for å lage en strategi. Vi holdt løpende oppdateringer på hjemmesiden og på Facebook, sier Eirik Breivik Minde, kommunikasjonsmedarbeider i menigheten.

?

– Trist at vi ikke kan tilby flere plasser

– Vi i Bergen domkirke menighet er glade for at så mange ønsker å komme på gudstjeneste og trist for at vi ikke kan tilby flere plasser. Vi vet det er mange som ikke fikk plass, dessverre, sier Minde.

Minde er overrasket over at påmeldingene kom så raskt, særlig i Johanneskirken. Selv om femti personer ikke er mange, pleier Johanneskirken å ha godt med besøk, forteller han. Vanligvis har kirken flere gudstjenester, men på grunn av sykemeldinger og usikkerhet rundt bemanning er antallet gudstjenester færre i år.

– Vi ser at vi har stått i en verden med særlige påkjenninger. Vi krysser nok en gang fingrene for at ikke flere blir syke, og at vi snart er ferdig med denne pandemien, sier han.

---

Antallsbegrensninger

  • De gjeldene restriksjonene på offentlige arrangementer er maksimalt 20 personer på innendørs arrangementer uten faste, tilviste sitteplasser og 50 personer ved bruk av faste, tilviste sitteplasser
  • Utendørs er det tillatt med 100 personer på offentlige arrangementer utendørs uten faste, tilviste plasser og 200 x 3 på offentlige arrangementer utendørs med faste, tilviste plasser

---

Et sårt behov

– Når en av kirkene var booket på to minutter, så er behovet større enn det vi klarer å dekke i år. Vi håper på et bedre år neste år. Det har vært en lei situasjon å komme i for oss alle, sier sokneprest i Bergen, Hans Jørgen Movik.

Han er ikke overrasket over årets tilstrømming, og ser at flere kjenner på savn når opplevelser enten avlyses eller begrenses.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at vi er lei oss for at vi ikke får plass til de vi ønsker. Det er nok sånn at de fleste ønsker å komme på det tidspunktet de er vant til, og at det ikke hjelper å spre dem utover dagen.

?

Som forventet

Preses Olav Fykse Tveit ser at gudstjenestene fyller seg opp flere steder i landet.

– Man er jo vant med å ha hundrevis. Når det kun er femti, fylles det raskt opp. Det viser at folk ønsker disse gudstjeneste, og at det er et behov å få til det man kan innenfor de rammene som er gitt, sier han.

Preses synes det er fint å se at folk feirer den kristne høytiden i kirken. Til de som ikke får plass i kirkerommet, håper han gudstjenester som streames over TV, nett eller radio kan være et alternativ.

– Julebudskapet er det samme. Juleevangeliet kan fortsatt leses hjemme og salmene synges, sier Fykse Tveit.

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion