Klima

Ungdom, ta det neste skrittet!

Det må ikke skje at dette fantastiske klima­engasjementet i 2019 var et blaff som snart slukner. Ikke la seniorene få overtale dere.

1 av 2

Magne Berg

Lokallagsleder, 
Elverum KrF

2019 var et år hvor alvoret rundt klima og saker som berører menneskeverd og demokratiske verdier ble kraftig understreket. Spesielt ungdom og unge voksne har sagt tydelig ifra om hva som må gjøres for å sikre kloden, framtiden og demokratiet. Verden over har de tatt til gatene og andre plattformer for å vise engasjement. Sjelden har så mange ungdommer samlet seg rundt felles viktige saker i moderne tid.

Krass endring av kurs

2020 og 2021 blir årene der det vil vise seg om de unge generasjonene blir hørt av de som sitter med makten: Den noe eldre generasjonen. Det vil vise seg om politisk spill, taburetter og økonomi vil bøye seg for de yngre røstene, som med rette roper fra hjertet om en rask og krass endring av kurs og retning.

Tvilen ligger der. Alvoret har vært tydelig i lengre tid, uten at større grep har blitt tatt. Stort sett styres Norge, Europa og verden ut fra samme kurs. Stort sett lever den store majoriteten forbrukslivet som før, med noen unntak.

Ingen kompromisser

Hva må ungdommene gjøre? Det har vist seg at unge idealistiske voksne, som har involvert seg i partipolitikk, i stor grad har endret holdning og mening i møte med seniorpolitikken. Idealismen har blitt tildekket av vage ord og falmet, og kompromissene har overtatt.

Dette må ikke skje nå. Ungdom og unge voksne bør i hopetall snarest melde seg inn i det politiske partiet som best representerer deres engasjement for klima, demokrati og menneskeverd. Deretter må de stå fast ved sin idealisme og sine meninger og ikke la kompromiss som er ødeleggende for de viktige sakene få seire.
 De må ikke la seniorene få overtale seg. De må rett og slett
 kuppe partiene og deres møter og prosesser på demokratisk vis. De må bruke stemmeretten i partiorganene og ved lokal- og stortingsvalg og på den måten styrke sakene som de tror er til det beste for kloden.

LES MER: Veslemøy Østrem: «Det er bra med generasjonsopprør. Det bringer oss videre»

Bruk stemmeseddelen

Det må ikke skje at dette fantastiske engasjementet i 2019 var et blaff som snart slukner. Det må ikke skje at de store skarene som ungdom og unge voksne 
utgjør, ikke samler seg og bruker demokratiet for å endre Norge og verden.

Protestene og aksjonene som var i 2019 var viktige. De var en start. Men de var og er ikke nok. De må videreføres med styrke inn i partipolitikken. Ungdommen og unge voksne kan endre flertallet for dagens politikk til det bedre, men da må de handle.

Gode ungdom. Du har helt rett i dine synspunkter du har kjempet for når det gjelder klima, demokrati og menneskeverd. Meld deg inn i partiet som best
 representerer deg og ditt enga­sjement. Yt innflytelse. Bruk stemmeseddelen i medlems­møter og årsmøter. Involver deg i partiets programarbeid. Nå!

LES MER:

• Leder i Besteforeldrenes klimaaksjon: «Jeg kan ikke gi fra meg denne kloden»

• Kamilla og Miriam er med i Norges første grønne ungdomsmenighet

• «Tenk hva som kan skje om teologene går på barrikadene og kjemper for skaperverket»

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Klima