Kultur

Går av som leder i Den norske Forfatterforening

GÅR AV: Nå vil han fokusere på sitt eget forfatterskap.

Brynjulf Jung Tjønn går av som leder i Den norske Forfatterforening, mindre enn ett år etter at han ble valgt til leder i mai i fjor.

Det melder han selv i et nyhetsbrev tirsdag.

– Det er et privilegium å være leder i Norges viktigste skribentorganisasjon, som er tuftet på litterær kvalitet. Men samtidig som jeg har vært leder, har også forfattarskapet mitt fått mer oppmerksomhet, og det har vokst fram skriveprosjekter som jeg ikke har fått utviklet videre, skriver han.

Han vil gå av etter organisasjonens årsmøte 9. og 10. mars i år.

Den norske Forfatterforening består i stor grad av skjønnlitterære forfattere, og skal verne om forfatternes faglige og økonomiske interesser.

– Kjennes livsviktig å skrive

Tjønn ble i mars i fjor tildelt Kritikerprisen for beste voksenbok, for diktsamlingen Kvit, norsk mann.

– Med diktsamlingen Kvit, norsk mann har jeg funnet ut at mitt eget liv henger svært tett sammen med skrivingen. Ved å bruke min egen bakgrunn og min oppvekst i Norge og det livet jeg lever nå, til å utforske identiteten min, hvem jeg har vært, hvem jeg er og skal bli, går livet mitt og skrivingen mer eller mindre opp i hverandre, skriver Tjønn i nyhetsbrevet hvor han kunngjør sin avgang.

Organisasjonen trenger en leder som kan være hundre prosent til stede fremover, forklarer han. Samtidig har lengselen etter å skrive har vokst seg til å bli sterkere enn han hadde trodd på forhånd.

– Det kjennes viktigere enn noen gang for meg å skrive. Det kjennes virkelig helt eksistensielt og livsviktig for meg å skrive akkurat nå. Hvis jeg ikke får skrive, så har jeg det rett og slett ikke bra.

Les mer om mer disse temaene:

Herman Frantzen

Herman Frantzen

Herman Frantzen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur