Nyheter

Londons ordfører frykter utestengelse fra USA

Donald Trumps kommentarer om å nekte muslimer innreise i USA får oppmerksomhet på ny.

Han vil gjerne samarbeide med borgermesterkollegaer i USA. Londons nyvalgte muslimske borgermester, Sadiq Khan har lyst til å lære av boligpolitikk av vennskapsbyen New York, og er nysgjerrig på infrastrukturbanken som Chicago har opprettet, men han frykter at han ikke vil få se noen av delene med egen øyne dersom Donald Trump bli amerikansk president.

LES MER: Slik vil Donald Trump styre

1.6 milliarder

Donald Trump har tidligere sagt at han, for å beskytte amerikanere mot terrorangrep, vil nekte alle verdens 1.6 milliarder muslimer innreise. Han mener det også skal gjelde amerikanske statsborgere, til og med amerikanske muslimer på vei hjem fra krigstjeneste i utlandet.

– Jeg må åpenbart reise før januar den neste presidenten tar over tømmene red. anm. i tilfelle Trump vinner, sier Khan til Time.

Trump har senest på søndag forsvart den kontroversielle planen, men sier det skal gjøres unntak, som for statsledere og ved sportsbegivenheter.

LES MER: De roper på den sterke mann, akkurat som russere og kinesere

Ordknapp Cameron

Britenes statsminister David Cameron ble oppfordret av en av Trumps nærmeste rådgivere til å beklage sin tidligere fordømmelse av Trumps muslim-utspill. Det nekter han konsekvent å gjøre, men denne uken har han rakt ut en slags hånd til Trump ved å si at alle som kommer seg gjennom en nominasjonskamp fortjener respekt.

Donald Trump har hyllet borgermestervalget i London, og sagt at han tror Khan kan gjøre en veldig god jobb, men Khan, som vant meget komfortabelt til tross for motparten, Zac Goldsmiths forsøk på å knytte ham til islamistiske ekstremister, ser ikke ut til å ville mildne tonen. Han spår tap for Trump.

– Konservative taktikere trodde denne typen retorikk ville vinne valget for dem i London. De tok feil. Jeg er trygg på at Donald Trumps tilnærming til politikk ikke vil vinne valget i Amerika.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter