Nyheter

Israelsk soldat suspendert etter drap på palestiner

Det israelske forsvaret har pågrepet og suspendert soldaten som torsdag drepte en palestiner som lå såret på bakken.

Foranledningen var at to palestinere hadde knivstukket en soldat, som ble påført lettere skader. Palestinerne ble skutt. Den ene døde på stedet, mens den andre var i live. Han beveget fortsatt på hodet og lå på bakken med hendene utstrakt, viser et videoopptak som menneskerettighetsorganisasjonen B'Tselem har skaffet.

– Denne terroristen er fortsatt i live, denne hunden, sier en stemme på videoopptaket.

En soldat drar fram våpenet og skyter en kule i palestinerens hode. To offiserer står i nærheten, uten at de reagerer på hendelsen. Noen sekunder senere går de til side og trekker seg lenger unna palestineren. Deretter høres en stemme som sier «okay, okay», og et minutt senere begynner de å flytte på de to døde palestinerne.

LES MER: Halvparten av israelske jøder vil deportere arabiske medborgere

– Alvorlig brudd

Soldaten som skjøt den ene palestineren i hodet er pågrepet av militærpolitiet og suspendert mens saken etterforskes.

– Det israelske forsvaret (IDF) ser på denne hendelsen som et alvorlig brudd på IDFs verdier, føringer og standarder for militæraksjoner. Militærpolitiet har satt i gang en etterforskning, og den involverte soldaten er blitt pågrepet, sier militærtalsmann Peter Lerner.

LES MER: Blodig døgn i Israel

– Reflekterer ikke verdiene

Palestineren var omringet av ti soldater og utgjorde ingen trussel mot sikkerhetsstyrkene, skriver Haaretz. Knivangrepet fant sted ved en militær veisperring i Hebron, der palestinerne knivstakk og lettere såret en israelsk soldat, ifølge den israelske hæren.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu understreker at det som skjedde i Hebron ikke reflekterer verdiene til militæret.

– Det forventes at israelske soldater viser beherskelse og følger retningslinjer for å åpne ild, sier han. (NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter