Nyheter

Overrasket over Tajik

Knut Arild Hareide (KrF) reagerer på at Hadia Tajik (Ap) synes det er greit med flere montessoriskoler, men ikke flere kristne friskoler.

– I realiteten kommer Hadia Tajik med en advarsel mot kristne skoler, sier Knut Arild Hareide, partileder i KrF.

Han er kritisk til at Tajik, som er nestleder i Arbeiderpartiet, sier at barn som går på kristne grunnskoler, risikerer å gå glipp av en sosial og kulturell kompetanse man får ved å bryne seg på elever som har en annen bakgrunn. Tajik understreker at dette er en kompetanse som blir viktigere og viktigere i samfunnet og verden.

– Dette må være foreldrenes valg. Jeg er enig med Tajik i at det er foreldrenes ansvar å oppdra barna i den troen de ønsker, men hvordan foreldre gjør det og hvilken skole de ønsker, skal ikke politikerne legge seg opp i, sier Hareide.

LES MER: – Livssyn er foreldrenes oppgave, sier Hadia Tajik (Ap)

KrF-lederen tviler på at Tajik har god nok kjennskap til hvordan miljøene på kristne skoler er.

– Jeg opplever dette som åpne og spennende miljøer, og noen av disse skolene er de mest ettertraktede skolene. Kronprinsen gikk i sin tid på en av disse skolene, sier Hareide.

Han reagerer på at Tajik skiller mellom friskoler som er pedagogiske alternativer, som Montessori- og Steinerskoler, og religiøse skoler.

– Jeg synes det er rart at Tajik ønsker seg flere pedagogiske friskoler, men er negativ til de trosmessig baserte friskolene. Hun vil at kristne friskoler skal bestå, men ikke flere slike skoler.

LES OGSÅ: – Kristne skoler svekker fellesskapet

Følg oss på Facebook og Twitter!

Hareide har selv gått på offentlig skole.

– Jeg hadde et kristent miljø som preget min fritid og hverdag, og mitt skolemiljø. Mange av elevene jeg gikk sammen med på skolen, var også kristne.

KrF-lederen tror at mange ansatte i den offentlige skolen er blitt redde og usikre, og at det skaper en tenkning der man prøver å gjøre skolen mest mulig religionsnøytral.

– Jeg tror at behovet for kristne skoler er skapt også ut fra de politiske signalene, og at det oppleves som at det kun er det nøytrale som er riktig. Derfor blir det en litt fransk tenkning der tro ikke skal være en naturlig del i det offentlige rom, sier Hareide.

LES OGSÅ: Kraftig økning i kristne grunnskoler

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter