Forbud kan understreke alvoret
Kasting av mat som kunne vært spist, er et etisk problem.
300.000 tonn mat som kunne vært spist, blir kastet hvert år.
NTB scanpix
Fjerdeparten av maten som produseres og omsettes i Norge blir kastet. 300.000 tonn mat som kunne vært spist, blir kastet hvert år. Forskerne som har undersøkt årsakene til at husholdningene kaster mat, peker på dårlig planlegging av innkjøp, at mat selges i store standardpakninger, tilbudspolicy i butikkene og en for rigid holdning til datostempling.
Butikkene
De store butikk-kjedene kaster på sin side store mengder mat som er gått ut på dato. Frankrike innførte nettopp forbud mot å kaste mat. Butikkene må ha en avtale med veldedige organisasjoner de kan gi maten til, ellers må de betale bøter. Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum går inn for det samme i Norge. Det er ikke overraskende at et parti som er opptatt av matproduksjon også er opptatt av respekt for verdien av mat.
Bestill abonnement her
KJØP