Nyheter

Ber kirker over hele verden be for Japan

Ødeleggelsene i Japan ryster internasjonale kirkeledere.

Leder for Kirkenes Verdensråd, Olav Fykse Tveit, var på besøk i Seoul i Korea og våknet lørdag morgen til sterke bilder og inntrykk av ødeleggelser og redsel etter jordskjelvet og tsunamien i Japan.

– Vi er sjokkert og skjelver når vi ser hvor sårbare vi som mennesker er for katastrofer så store som denne, skriver han i en melding fra Kirkenes Verdensråd.

BØNNEVEGGEN: Del din bønn for ofrene i Japan på Vårt Lands bønnevegg

Desperasjon og død. Fykse Tveit oppfordrer kirker over hele verden til å be for menneskene i Japan og for alle andre som rammes.

– Vi ber til Gud som gjennom Kristus har vist den dypeste solidaritet og medfølelse med alle mennesker som lider. Vi ber Gud redde, rehabilitere og fornye liv i denne tiden med ødeleggelse, desperasjon og død, sier han.

LES MER: Gravaas om 'engler til Japan': – Nyreligiøs voldtekt av kriserammede

Bønn og hjelp. Flere kirkeledere sender sine erklæringer om støtte til Japans innbyggere i disse dager, melder nyhetsbyrået Ecumenical News International. Lederen for den anglikanske kirke, erkebiskop Rowan Williams, skriver til den japanske erkebiskopen Nathaniel Makoto Uematso at hans kirke nå venter urolig på mer detaljerte opplysninger om ødeleggelsene.

– Men jeg vil si allerede at vi i våre hjerter og bønner er hos alle som er rammet, og at vi som kirke gjør alt vi kan for å gi praktisk hjelp og åndelig støtte i disse tider med store lidelser og mye redsel for så mange, skriver Williams.

Kirkenes Verdensråd har fire medlemskirker i Japan, Den anglikanske kirke i Japan, Den koreanske kristne kirke i Japan, Den ortodokse kirke i Japan og Den forente Kristi kirke i Japan. Drøye én prosent av Japans 128 millioner innbyggere regnes som kristne, rundt 1,5 millioner mennesker, ifølge Kirkenes Verdensråd.

Les mer om mer disse temaene:

Turid Sylte

Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter