Nyheter

– Paven bør skamme seg

Paven kalte Donald Trump for ukristelig. – Ikke verdig en religiøs leder, svarer Trump.

– At en religiøs leder stiller spørsmål ved en persons tro er skammelig, sier republikaner Donald Trump i en offisiell uttalelse, ifølge VG.

Bygger murer

Reaksjonen kom som følge av at pave Frans tidligere denne uken kalte forretningsmannen for ukristelig.

– En person som bare er opptatt av å bygge murer, uansett hvor vedkommende måtte befinne seg, i stedet for å bygge broer, er ikke kristen.

Det uttalte pave Frans på en pressekonferanse i forbindelse med sitt besøk i Ciudad Juárez i Mexico. Saken har vært omtalt flere amerikanske medier.

LES KOMMENTAREN: «USA-populismen kan dessverre smitte til andre land»

Trump, som kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat, sa nylig at han vil forlenge gjerdet ved USAs grense til Mexico med over 23.000 kilometer dersom han blir valgt til president denne høsten. Å bygge mur på grensen mellom USA og Mexico har gjennom hele valgkampen vært en av Trumps hjertesaker.

– Stolt kristen

Trump er stolt over å være kristen, og han vil som president ikke tillate at kristendommen blir angrepet eller svekket, heter det i en offisiell uttalelse.

– Ingen leder, spesielt ikke en religiøs leder, bør ha rett til å stille spørsmål ved en annen manns religion eller tro, sier Trump.

LES OGSÅ: Historisk kyrkjekyss mellom paven og patriark Kirill

På et folkemøte i Sør-Carolina natt til fredag hintet mangemilliardæren frampå at paven kan ha blitt påvirket av meksikanske myndigheter fordi de har vært i samtaler i løpet av pavens besøk i landet.

Bush-støtte

Pave Frans' uttalelse var også tema da Trump møtte to av sine konkurrenter på et folkemøte i Sør-Carolina natt til fredag.

LES OGSÅ: Kirker vil skjule immigranter i USA

Jeb Bush og John Kasich, som også kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat, uttrykte forundring over at paven kunne stille spørsmål ved Trumps tro.

– Jeg er katolikk, og paven er en inspirerende leder for meg. Men jeg stiller ikke spørsmål ved folks kristelighet. Det er ikke passende å stille spørsmål ved Donald Trumps tro, sa Jeb Bush da CNN spurte han om feiden mellom paven og Trump.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter