Nyheter

Lærer på kristne skoler utvist – kan få statsrådshjelp

Elisabeth Fallon fra USA skal utvises fra Norge fordi hun har to deltidsjobber.

To kristne privatskoler står i fare for å miste spansklæreren midt i skoleåret. Amerikanske Elisabeth Fallon har to jobber, en deltidsstilling ved Nordhordland Kristne Grunnskole i Lindås kommune og en ved Danielsen Ungdomsskule Frekhaug i nabokommunen Meland.

LES OGSÅ: Friskolene fortsetter kampen mot momsregning

Stillingsbrøkene er nå på henholdsvis 34 og 50 prosent, til sammen 84 prosent, skriver VG. Problemet er at Utlendingsdirektoratet bare godkjenner heltidsstillinger som grunnlag for oppholdstillatelse i Norge. Sist uke avviste Utlendingsnemnda (UNE) Fallons klage. Hun må forlate Norge innen 26. februar.

Fleksibilitet

Nå har stortingsrepresentant Geir S. Toskedal (KrF) tatt Fallons sak opp med arbeidsminister Anniken Hauglie (H):

– Vil arbeidsministeren ta initiativ til å endre regelverket slik at det gir rom for større fleksibilitet og blir bedre tilpasset dagens arbeidsliv? spør han i et skriftlig spørsmål til statsråden.

Stivbeint

Hauglie er innstilt på å vurdere om dagens regelverk er for stivbeint:

– Jeg tar Utlendingsnemndas avgjørelse til etterretning. På bakgrunn av avgjørelsen mener jeg likevel det kan være grunnlag for å se nærmere på regelverket, om det er tilstrekkelig fleksibelt og tilpasset dagens arbeidsmarked, skriver Hauglie i svarbrevet til Toskedal.

LES OGSÅ: Rumenere rømmer Norge – frykter barnevernet

To spørsmål

Arbeidsministeren opplyser at hun har sendt et brev til Utlendingsdirektoratet der hun ber om deres vurdering av to spørsmål:

• Er det behov for endringer i utlendingsregelverket knyttet til vilkåret om at arbeidstilbudet som hovedregel skal gjelde heltidsarbeid for én arbeidsgiver?

• Bør regelverket legge til rette for at en utlending skal kunne ha flere tillatelser samtidig for å kunne arbeide hos flere arbeidsgivere?

– Regjeringen er opptatt av å legge til rette for høykvalifiserte arbeidstakere samtidig som vi balanserer hensynet til kontrollert innvandring med et så fleksibelt regelverk som mulig. På bakgrunn av blant annet tilbakemeldingene fra direktoratet vil jeg vurdere behovet for eventuelle endringer i regelverket, sier Hauglie.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter