Verdidebatt

Vårt Land har ikke villedet

Vårt Land har påpekt at uroen i ­organisasjonen blant annet kom som en direkte følge av at Aass selv foreslo et månedlig honorar på 19.000 kroner for 12–15 timers arbeid.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Alf Gjøsund

Religionsredaktør i Vårt Land

Jørgen Aass, tidligere styreleder i russtiftelsen P22, mener Vårt Land må vedstå seg at det var villedende og usant å koble sammen nedbemanningen i stiftelsen og et honorar på 1.500 kroner. Han påpeker at han i nedbemanningsperioden våren 2019, og ellers i hele 2019, hadde et honorar på mellom kroner 900 og kroner 977 per time. Han legger til at «Det er om å gjøre for Vårt Land å beskrive at her er det jeg som 'verdsetter min egen tid'. Men her hadde styret for lengst gjort jobben og 'fasit' forelå.»

LES SAKEN: Fikk kritikk for høyt honorar. Nå har styrelederen i den kristne russtiftelsen P22 trådd til side

Vårt Land har påpekt uro i P22

Aass reagerer også på tittelen «Gikk ­etter pengebråk.» «Vet avisen bedre enn meg hvorfor jeg valgte å tre til side?» spør han.

Vi har ikke skrevet at Aass mottok 1.500 kroner per time. Vi har påpekt at uroen i ­organisasjonen blant annet kom som en direkte følge av at Aass selv i et notat foreslo et månedlig honorar på 19.000 kroner for 12–15 timers arbeid. At ansattes mistillit blant annet skyldtes at forslaget kom i et år med nedbemanning, har vi dokumentasjon på. Når Aass selv sier at han trakk seg for å skape ro og det nevnte forslaget var en vesentlig faktor til uroen synes vi ikke at vi trekker det for langt å si at Aass «gikk etter pengebråk». Vi understreker også at vi ga både Aass og nåværende styreleder Robert Erlandsen mulighet til samtidig imøtegåelse av alle sakens opplysninger.

Vårt Land ønsker å komme våre i møte

I ettertid tok Aass og Erlandsen kontakt for å formidle at ingressen ga inntrykk av at Aass faktisk hadde mottatt 1.500 kroner per time. Det er viktig for oss å komme dem vi skriver om i møte så langt det lar seg gjøre, og vi ønsker ikke at noen skal misforstå det vi skriver. Derfor presiserte vi de faktiske forholdene på side 3 i fredagens avis.

LES OGSÅ:

• Rusorganisasjoner med sterk kritikk: – Regjeringen jukser med ruskroner

• Gir millioner til helsesenter for papirløse og Evangeliesenterets matutdeling

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt