Verdidebatt

Ser religion som noe mindre verdifullt

Faktum er at det er innflytelsesrike mennesker her i landet som ser på religion som noe som man godt kan diskriminere.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mange har reagert kraftig på at den såkalte Arendalsuka sa nei til å tillate bønn og misjon under årets festival. Flere har gitt uttrykk for at det er utrolig at noen kan ha et slikt syn og sammenlignet situasjonen med land vi helst ikke vil sammenlignes med, som Nord-Korea. Nå har heldigvis ledelsen tatt til fornuft og gjort om vedtaket.

Diskriminere.

Men faktum er at det er innflytelsesrike mennesker her i landet som ser på religion som noe som man godt kan diskriminere. Bård Vegar Solhjell skriver i boka Uro: «Skulen må være livssynsnøytral, og fri for forkynning og religiøst press. Skulefaget KRLE (med K for kristendom) må endrast. Vi skal heller ikkje etablere eigne bønnerom for eller legge til rette for religiøs aktivitet i skuletida». 

Les også: Refser Arendalsukas misjonsforbud.

Selvsagt skal det ikke være religiøst press, men det er ikke det som det er snakk om, det er frivillig om elevene vil delta på andakt. Et slikt standpunkt som Solhjell og andre har, ­fører til at religiøs aktivitet blir sett på som noe mistenkelig og farlig som må holdes utenfor skoletida. Ikke rart at mange ser ned på det å ha en tro og et livssyn. Og dermed prøver å stenge det ute fra en festival som Arendals­uka er.

Bør selvsagt tillates. 

Jeg husker at en lærer som var mot kristelige skolelag, grunnga det med at livet på skolen skal være mest mulig likt for alle. Underlig. Ellers i samfunnet legger vi opp til allsidighet og gir stor økonomisk støtte til avisene for at vi skal ha en differensiert presse. Det burde ikke være annerledes på skolen. Frivillig, ­religiøs utfoldelse bør selvsagt tillates.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt