De siste dagene har regjeringen kommet med svært inngripende regler, instrukser og råd til befolkningen. Noen mener åpenbart at reglene har vært for tøffe og bryter dem. Andre mener regjeringen har kommet for sent i gang.

 

Tiden er ikke inne for regelbrudd og etterpåklokskap

Nå er ikke tiden inne for verken regelbrudd eller etterpåklokskap. VG skrev lørdag om en anonym, Italiensk lege som beskrev den fortvilte og kaotiske situasjonen på et italiensk sykehus. Sykehuset er overbelastet og mange av de ansatte i karantene. Helsepersonell på jobb er i den forferdelige situasjonen at de må velge hvilke pasienter de har kapasitet til å hjelpe eller redde. Legen advarer nå Norge, og peker på at vi bør innfør langt tøffere tiltak slik at smitten brer seg saktere.

LES OGSÅ: Vi knuser koronamytene: Hjelper det å spraye hele kroppen med antibac?

Vi ser nå at koronaviruset er i ferd med å spre seg i et alvorlig omfang til langt flere områder og land de siste døgnene. For kort tid siden flyttet koronasmittens episenter seg fra Asia til Europa. Nå har svært mange europeiske land innført strenge restreksjoner. Vi ser nå at viruset sprer seg med rekordfart både i Afrika og Amerika. Her i Norge er det fortsatt mulig å sakke ned spredningen av viruset. Det er svært viktig. Men da må alle gjøre sitt. Tiden er inne for å følge regjeringens strenge påbud.

Søndag morgen ble det meldt at regjeringen vil forby folk å dra på hytta i annen kommune enn de bor. Dette påbudet må alle følge. I dagene som kommer kan vi forvente oss flere og strenge restriksjoner.

 

Svært viktig at smitten brer seg sakte

Det er svært viktig at smitten sprer seg sakte, og at så få som mulig blir alvorlig syke samtidig. Slik er det mulig å gi hjelp til de som faktisk trenger sykehusinnleggelse, uten å måtte velge bort pasienter, slik som i den prekære situasjonen vi ser i Italia.

Selv om noen av tiltakene kan synes uforståelig for hver enkelt, er det viktig å overholde dem. Vi må nå stole på at helsemyndigheter og regjering som sitter på den beste oversikten, gjør de beste vurderingene i denne alvorlige situasjonen.

 

LES OGSÅ: – Folk spør om koronaviruset handler om Guds straff, sier nettprest

LES OGSÅ: Sykehjem over hele landet stenger dørene for å hindre koronasmitte

LES OGSÅ: Åste Dokka: Også vi når det blir krevet