Kultur

Håper på forutsigbar minister

I mediepolitikken venter­ ­store oppgaver på den nye kulturministeren. ­Bransjen håper på mer forutsigbarhet.

– Det er bra med en kulturminister med innsikt i feltet. Trine Skei Grande har åpenbart ønsket seg posten. Det er et godt utgangspunkt for en som skal løse store oppgaver på medie­feltet, sier Elin Floberghagen, generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Det ligger tunge saker på medieministerens bord i årene fremover. Dette gjelder blant annet omlegging av mediestøtten, samt en ny medielov som tar opp redaktøransvar og nettdebatt, som er på trappene.

LES OGSÅ: Vedum varsler kamp om kristenarv

Evner å lytte

– Jeg har forhåpninger til en medieminister som evner å kombinere fart med forutsigbarhet. Det trenger vi nå, sier Åshild Mathisen, sjefredaktør i Vårt Land.

– Grande er et prosessmenneske med evne til å lytte og tenke prinsipielt, derfor har jeg tro på at mediepolitikken kan moderniseres forutsigbart – men uten plutselige endringer i våre rammevilkår. Hun er opptatt av mediemangfold og vet mye om hvilke utfordringer vi står i, sier Mathisen.

Arne Jensen, generalsekretær i Redaktørforeningen, påpeker at Venstre, sammen med KrF, de seneste årene har reversert flere av Høyre og Frps forslag til kutt i mediestøtten.

– Utfra det er det lett å tenke at vi har fått en statsråd som har ambisjoner om å styrke og ikke svekke den delen av mediepolitikken. Det blir likevel spennende å se hva Grande vil bety. Regjeringen har sin plattform som hun må jobbe ut fra, men det er samtidig når det kommer til «hælinga», og oppfølgingen av mediemangfoldsutvalgets forslag, at vi vil se om regjeringen kommer til å føre en offensiv mediepolitikk.

Innsyn

Floberghagen i Norsk Presseforbund håper det vil ha noe å si at det er Venstre som nå overtar statsrådsposten.

– Venstre har tradisjon for å stå sterkt på dette med åpenhet og offentlighet. Og vi håper de vil jobbe godt med transparens og økt innsyn i alle deler av forvaltningen, sier hun.

Håper på ­forutsigbar ­minister

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur