Kultur

Glem denne – disse julekrybbene har du aldri sett før

JULEKRYBBER: Ketchupflasker, grønnsaker og batterier. Det er bare fantasien som setter grenser når årets julekrybbe skal settes frem.

Det blir en annerledes julefeiring i år. For mange blir det færre rundt bordet på julaften enn vanlig, de alternative julefeiringene er kraftig nedskalert og det kan maksimalt være 50 mennesker på julegudstjenestene.

For mange kan også julepynten få seg en helomvending. De siste ukene har i hvert fall en rekke kreative varianter av julekrybben florert på Twitter. Det var The Guardian som først omtalte saken.

Etter at Twitter-brukeren Kirby Jones kom over et knippe tidsriktige, minimalistiske julekrybber, begynte snøballen å rulle. Twitter-meldingen hennes har blitt likt av nærmere en halv million brukere, og utallige brukere har kontret med sin egen kreative vri på det tradisjonsrike fremstillingen av Jesu fødsel.

Karantenekreativitet

Verden har vært herjet av pandemi i hele år, og karantene, isolasjon og generelle lockdown-perioder har gjort at vi har måtte tilbringe mye tid hjemme. Det har fått frem kreativiteten hos mange, og nå har altså mange sett sitt snitt til å fremstille den tradisjonsrike julekrybben med alt fra ketchupflasker til matematikkhjelpemiddelet Cuisenairestaver.

Gjennomgående for de mange julekrybbene er ting de fleste har i hjemmet, gjerne ting man har innenfor en armlengdes avstand.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur