De som ble igjen i Tungping

Hvordan gikk det med menigheten i Tungping etter at Mao overtok makten og misjonærene ble evakuert? Tre av oss som dro den gang fikk komme tilbake 44 år senere. Det ble et spent, men også et rørende møte med de kristne og med myndighetene i byen.

Da jeg som voksen vendte tilbake til Tungping, hadde jeg vage minner om byen jeg forlot som fireåring. Flukten derfra i 1949 tok flere dager med elvebåt.
Publisert Sist oppdatert

Helge Kjøllesdal er misjonærbarn og tidligere sjefredaktør i Vårt Land. I denne serien ser han på norsk misjonsvirksomhet i lys av sine egne foreldres engasjement. Les alle artiklene i serien her.

I 1993 åpnet det seg en mulighet for å vende tilbake til Kina for min mor og søster som begge var født der, og jeg som hadde noen barneår i landet. Kirken hadde lagt bak seg vanskelighetene under Kulturrevolusjonen og var interessert i å åpne seg for mer samarbeid med Vesten.

De protestantiske menighetene hadde organisert seg i Tre-selv-kirken som myndighetene hadde godkjent etter at de hadde forbudt de tradisjonelle kirkesamfunnene.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS