Fem ting du bør vite om vin

Nordmenn drikker stadig mer vin. Da kunne det jo vært kjekt å vite litt mer om hva som faktisk er i flaska.

Publisert Sist oppdatert

Vin er ikke bare pressede druer som har fått hvilt seg litt, men kan inneholde mye du ikke er klar over. Smaken skjules av fargestoffer og sukker, og 60 ulike tilsettingsstoffer er tillatt.

Bare for å dempe forventningene fra første linje: Denne bloggen kommer ikke til å gi deg gode tips til hvordan du kan imponere med kunnskap om hvordan det steinrike jordsmonnet påvirker fargen på Côtes du Rhône-vinene eller at Dom Pérignon kjempet hele sin karriere som vinmester ved klosteret for å bli kvitt boblene i vinen (helt sant!). Det er en annen blogg. Men dette er forhåpentligvis interessant og nyttig likevel.


Vi har et idyllisk bilde av vinlaging. Druer plukkes, presses og tappes - og etter litt eller mye lagring kan den drikkes. Tradisjonen er eldgammel. De eldste vinavlingene man har funnet rester av fantes ved Dødehavet og dateres til ca. 6000 år f.Kr.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS