Religion

Lar barn reflektere over natur- og miljøpåvirkning – får Trosopplæringsprisen

VINNER: Aust-Nedenes prosti i Agder får Trosopplæringsprisen 2023 for prosjektet «Du verden». Juryen vektla at prosjektet lar barn møte skaperverket i sitt lokalmiljø, og får reflektere over hvordan deres valg påvirker naturen.

Aust-Nedenes prosti i Agder mottar årets Trosopplæringspris for prosjektet «Du verden». Det skriver Trosopplæringskonferansen i en pressemelding.

Prisen ble delt ut på Trosopplæringskonferansen onsdag.

– Årets vinner er et godt eksempel på et vellykket samarbeid mellom flere menigheter og lokale ressurser. Tiltaket samler barn på tvers av menigheter og engasjerer mange frivillige, heter det i juryens begrunnelse.

Trosopplæringsprisen deles hvert år ut til menigheter, organisasjoner eller grupper som på en særlig måte har fremmet trosopplæring og kirkelig undervisning i Norge.

– Forvalteransvar blir aktualisert på en kreativ måte

«Du verden» er et trosopplæringstiltak som retter seg mot 12-åringer i hele Aust-Nedenes prosti. I prosjektet samles barna i Den lille dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad kommune, med måltid, gruppeundervisning, lek, natursti, samtale og egen utforsking.

I juryens begrunnelse legger de vekt på at forvaltning av skaperverket knyttes opp mot handling i prosjektet:

– Tiltaket knytter sammen oppgaven vi har fått av Gud om å ta vare på skaperverket, med refleksjon og handling. Barna blir oppmuntret til å reflektere over hvordan deres handlinger og valg i hverdagen kan påvirke naturen og de levende vesenene rundt dem, både lokalt og globalt.

Videre skriver juryen at prosjektet blant annet lar barn utforske sitt lokalmiljø:

– Temaet ‘forvalteransvar’ blir aktualisert på en kreativ måte og settes inn i en teologisk, pedagogisk og lokal kontekst: Barn får møte skaperverket og dets mangfold på nært hold, i lokalmiljøet.

Aust-Nedenes prosti dekker kommunene Tvedestrand, Gjerstad, Risør, Vegårshei og Åmli.

---

Trosopplæringsprisen

  • Deles ut årlig av IKO til deres medlemsorganisasjoner eller samarbeidspartnere.
  • Den kan tildeles menigheter, samarbeidsenheter, organisasjoner eller grupper som på en særlig måte har fremmet trosopplæring og kirkelig undervisning. Deles ikke ut til enkeltpersoner.
  • En jury med representanter fra KA, Kirkerådet og IKO avgjør vinneren blant nominerte kandidater.
  • Deles ut på Trosopplæringskonferansen.
  • Vært delt ut siden 2001.

---

Les mer om mer disse temaene:

Ingvild Kessel

Ingvild Sandnes Kessel

Ingvild Sandnes Kessel er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion