Religion

Stenger Svenska kyrkan i Brussel etter drapet på to svensker

BELGIA: To svensker er drept i Belgia i det som etterforskes som terror. Som følge av hendelsen økes sikkerheten rundt svenske interesser. Blant annet stenges Svenska kyrkan i Brussel.

– Vi tar en dag av gangen. Det som har skjedd er forferdelig. Våre tanker og bønner går til ofrene og deres pårørende, sier presten Fredrik Ollila til det svenske nyhetsbyrået TT.

Han tjenestegjør for tiden i Svenska kyrkan i Brussel. I samråd med andre svenske institusjoner i den belgiske hovedstaden, har de tirsdag besluttet å holde kirken stengt.

Mandag kveld ble to svenske statsborgere drept i skytingen ved torget Sainctelette i sentrum av Brussel. Minst en av dem var iført svensk landslagsdrakt. Belgias statsminister har bekreftet at gjerningspersonen gikk målrettet etter svenske supportere, skriver NTB.

Ifølge nyhetsbyrået etterforskes saken som et terrorangrep og landet har økt trusselnivået i Brussel til høyeste nivå.

Tilgjengelig på telefon

Som følge av angrepet kommer myndighetene til å øke sikkerheten rundt svensker og svenske interesser i Brussel, uttalte Belgias statsminister Alexander De Croo på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Svenske Dagen opplyser at personalet i Svenska kyrkan i Brussel kommer til å jobbe hjemmefra tirsdag.

– For svensker som trenger noen å snakke med, vil vi være tilgjengelig på telefon og på sosiale medier, sier presten Fredrik Ollila til TT, ifølge Dagen.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

NTB

NTB

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion