Religion

Kirkerådslederen beklager uttalelse

DEN NORSKE KIRKE: «Dette slo både sterkt og helt feil ut», sier Kristin Gunleiksrud Raaum i en uttalelse fredag.

Mandag og tirsdag denne uken møttes Kirkerådet. På agendaen stod blant annet et stadig tilbakevendende og tidvis konfliktfylt tema – nemlig hvordan DNK skal organiseres i fremtiden. At saken har skapt støy i Den norske kirke la heller ikke kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum skjul på under tirsdagens møte.

– Jeg har særlig reagert på at en del proster omtaler sin arbeidsgiver i svært nedsettende ordelag i det offentlige rom, sa hun til de fremmøtte, og mente det er nødvendig å snakke om ytringskultur.

Det angrer kirkerådsrådslederen nå på at hun sa.

«Jeg var upresis, og uttalte meg dels på en måte som blandet sammen uttalelser fra enkeltprester og enkeltproster og dels fremsto som en generell kritikk av preste- og prosteskapet. Det var uryddig og uheldig, og det ber jeg om unnskyldning for», skriver hun i en offentlig oppdatering på Facebook fredag formiddag og fortsetter.

«Jeg er opptatt av ryddighet, god ytringskultur og respektfull omtale av hverandre, både internt og eksternt. Jeg vet også at ledere skal være svært varsomme med kritikk – særlig i plenum og ikke minst offentlig. Dette slo både sterkt og helt feil ut. Det beklager jeg.»

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen er journalist i Vårt Lands kulturavdeling

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion