Religion

Spent Stålsett presenterer ny trospolitikk

– Det er med stor spenning og forventning jeg har gleden av gleden av å overrekke rapporten, sa utvalgsleder Sturla Stålsett mandag formiddag.

Følg presentasjonen av utvalgsrapporten på Kulturdepartementets nettsider http://www.regjeringen.no/nb/dep/kud/lyd_bilde/nett-tv/nett-tv-kulturministeren-mottar-nou-2013.html?id=710908.

Mandag klokken 1030 presenterer han hovedtrekk i det regjeringsnedsatte utvalget som har hatt som oppdrag å foreslå en helhetlig tros- og livssynspolitikk.

– Det har vært et spennende og lærerikt arbeid med friske debatter internt i utvalget, sa Stålsett.

Utvalgets overleveres kulturminister Hadia Tajik (Ap) mandag formiddag. Kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) deltar også på presentasjonen.

LES OGSÅ: blir det nye Livssyns-Norge http://www.vl.no/samfunn/slik-blir-det-nye-livssyns-norge/

Ikke vigsel i kirken. Generalsekretær Sturla Stålsett i Kirkens Bymisjon har i to år arbeidet med spørsmål knyttet til tro og livssyn.

* Utvalget mener at religion bør ha en stor og synlig plass i samfunnet, men at kirken ikke bør være seremonimester ved nasjonale markeringer. Flertallet går også inn for at borgerlig vigsel skal være hovedordning.

* Utvalget vil også at ordninger med skolegudstjenester for elever må forutsette at også andre trossamfunn får anledning til å invitere elever til religiøse samlinger i skoletiden.

* Et flertall på tolv av utvalgets medlemmer går inn for at dommere og politi kan få bruke religiøse hodeplagg og andre religiøse symboler på jobb, noe et mindretall på tre medlemmer går imot.

* Utvalget vil også løse opp Forsvarets kobling til kristendom og Den norske kirke.

* Et mindretall i utvalget foreslår at tros- og livssynssamfunn må drives og finansieres av medlemmene selv på linje med andre frivillige organisasjoner i samfunnet.

*Utvalget har bestått av 15 medlemmer hvorav et flertall er eller har vært tilknyttet tro- og livssynsorganisasjoner.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion