Religion

Bibelen best besøkt

Internasjonalt er biblegateway.com mest besøkt av de religiøse nettstedene. Men i Danmark når ikke de religiøse høyt opp.

For andre året på rad er biblegateway.com det mest besøkte religiøse nettstedet i verden, skriver kristendom.dk. Deretter følger mormonernes offisielle hjemmeside, islamway.com og tarot.com, skriver kristendom.dk'. Lenger ned på lista over de 50 mest besøkte religiøse nettstedene, finnes flere nettsteder for Bibelen, for eksempel bible.cc.

Nyreligiøse går mest fram. Selv om kristne nettstedene såvidt har flest i den internasjonale nettstatistikken, er det de nyreligiøse som går mest fram i 2010 sammenlignet med året før. Rundt hvert tredje av de religiøse nettstedene omhandler astrologi, tarot, numerologi og andre New Age- inspirerte temaer.

Islam har seks av de femti mest besøkte sidene, mens jødedom og hinduisme har et nettsted hver. To av de femti mest besøkte nettstedene tar for seg religionskritikk. Hvilke religioner som toppet statistikken ville blitt annerledes dersom man så på hver verdensdel for seg.

Få religiøse nettsteder i Danmark. Kun tre religiøse nettsteder er på lista over de 1000 nettstedene som danskene klikker seg oftest inn på. melder religion.dk. Kristeligt Dagblad har plass 225 på lista. Dermed er den kristne dagsavisen det mest besøkte religiøse nettstedet i Danmark.

Et nettsted for horoskoper og stjernetegn, astro.dk, har falt fra året før, til nummer 660 på lista. Fellesportalen for den danske folkekirken, sogn.dk, har forflyttet seg opp til 781. Derimot har ikke folkekirkens offisielle side nok treff til å være blant de 1000 største. Oversikten er offentliggjort av Foreningen af Danske Interaktive Medier.

Selv om få av de religiøse nettstedene i den danske undersøkelsen når opp, viser danskene interesse for religion på nett. Men engasjementet blir synligere på debattforum, nyhetssider og sosiale nettverkssider, forklarer Peter Fischer-Nilsen til Kristeligt Dagblad. Han har tatt doktorgrad på Folkekirkens nettkommunikasjon.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion