Religion

Buddhistledere og prester skal hjelpe mineofre

Disse religiøse lederne skal bidra til at offer klasevåpen i Laos skal få hjelp.

Onsdag var det første statspartsmøtet om klasevåpen i Laos med statssekretær Espen Barth Eide fra Utenriksdepartementet til stede.

Samtidig samlet religiøse ledere seg for å finne ut hvordan de kan forebygge skader og hjelpe ofre for klasevåpen i Laos.

– Mobiliseringen av religiøse organisasjoner og institusjoner er viktig både for å få ut informasjon til befolkningen og for støtte- og omsorgsarbeid for mennesker som er hardt rammet av klasevåpen, sier Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Onsdag satt han i møte med en rekke buddhistiske, kristne og sikhistiske ledere.

Nytt prosjekt. Kirkens Nødhjelp har sammen med Religions for Peace og Lao Buddhism for Development startet et prosjekt med religiøse organisasjoner for å hjelpe ofre for klasevåpen.

Vårt Land skrev mandag om kristne grupper som mobiliserte islamske og hinduistiske ledere til å skape fred etter voldelige opptøyer i Kapilvastu i Vest-Nepal. Opptøyene var delvis basert på religiøse motsetninger.

Utviklingsminister Erik Solheim har satt religionens rolle i utviklingsarbeid på dagsorden etter et initiativ fra Bistandsnemnda. Solheim har understreket hvor viktige religiøse ledere i mange av Norges samarbeidsland er for å nå ut med budskap til befolkningen.

– Ny måte å jobbe på. Det er også derfor Kirkens Nødhjelp samarbeider med religiøse ledere i Thailands nabo i øst. Det sivile samfunnet har sterke begrensninger i landet, og denne måten å jobbe på er ny, ifølge Kirkens Nødhjelp.

– En viktig måte å få ut informasjon til befolkningen på er gjennom religiøse organisasjoner og institusjoner, sier Sommerfeldt.

På onsdagens møte deltok en rekke organisasjoner: Lao Buddhism for Development, Lao Evangelical Church, Religions for Peace, European Council of Religious Leaders, Spirit in Education Movement.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion