Politikk

LO: «Trist om helligdagsfreden»

Handel og Kontors Trine Lise Sundnes mener regjeringen nå underminerer noe verdifullt i norsk kultur.

– Dette er bare trist, bare trist. Med full åpning for søndagshandel utvisker regjeringen noe godt i den norske kulturen, nemlig helgedagsfreden, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes.

Enten det handler om idrettsarrangementer, omsorg for egen familie eller kirkebesøk, mener hun denne freden undermineres.

– All vår lovgivning bygger opp under at vi har en helgefred, som vi har hatt i Norge de siste 1200 årene. Så svarer de altså at dette handler om tilbud og etterspørsel. Vi står foran er et tidsskille, i høyeste grad, sier LO-toppen.

LES OGSÅ: «Vi har ikke lenger samme hviledag»

Papirløst fremstøt

Sundnes reagerer kraftig på at regjeringen i går innkalte parter i arbeidslivet uten noe høringsnotat å servere dem.

– Vi får ikke vite annet enn et skissert, ideologisk bilde. Det er alvorlig. Vi sitter med en regjering som ikke har fått gjennomført en eneste analyse i denne saken. De snakker om å tilfredsstille forbrukerne, men disse forbrukerne må jo på jobb, de. Svært mange endringer er overhodet ikke konsekvensutredet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk