Politikk

Venstre-Trine vil skrote kontantstøtten

Venstre-lederen møtte partijubel for kontant-nei. KrF-Hareide er overrasket.

Bare applausen for høstens valgresultat var høyere enn da Venstre-lederen tok et oppgjør med kontantstøtten midt i landsmøtetalen:

– Når vi har innført reell rett til barnehageplass, må vi avvikle kontantstøtten, lød det overraskende fra Grande.

Hun varsler nå et stilskifte i familiepolitikken: Grande åpnet nemlig landsmøtetalen med å love massiv barnehagesatsing fremover.

– En radikal endring fra Venstre, kommenterer KrF-leder Knut Arild Hareide.

Problembarn. Venstre-lederen lover at partiet vil jobbe for et nytt barnehageløft: Barn fra familier med lav inntekt skal få et godt barnehagetilbud. Barnehageansatte skal få økt lønn. Det blir økt innsats for flere pedagoger.

Venstre var i Bondevik 1-regjeringen med på å innføre kontantstøtten. Der var Sp større bremsekloss – og eks-leder Lars Sponheim hjalp KrF til gjennomslag.

Makkere. Etter talen forklarte Grande sitt adjøvarsel til kontantstøtten slik:

– Når de siste brikkene er på plass har vi et så godt barnehagetilbud at jeg ikke ser noen grunn til å opprettholde kontantstøtten. Det er fordi den har veldig dårlig virkning for likestilling og integrering.

Venstre-lederen påpeker at partiet vil stå ved avtaler som alt er gjort med KrF og andre borgerlige makkere.

Radikalt! KrF-leder Knut Arild Hareide er overrasket over vendingen i Venstre og mener partiet nå vil snurpe inn folks valgfrihet:

– Det kan oppleves litt artig at nettopp liberale Venstre mener at bare ett valg er naturlig: Barnehage. Men jeg må si jeg er overrasket over dette. Det er et radikalt grep av Grande å snu slik at de også motsetter seg kontantstøtte selv til de aller minste, ettåringene.

– Jeg tror kontantstøtte til ettåringene er en sak som faktisk høster forståelse og står sterkt i folket, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk