Politikk

Clemetsen: Rett av KrF å fjerne trosplikten

Pastor i Stavanger ber KrF avslutte debatten om bekjennelseskravet og stå sammen.

Pastor Arnfinn Clemetsen gir i et innlegg på verdidebatt.no full støtte til KrF-landsmøtet vedtak som åpner for om to år å fjerne bekjennelsesplikten i partiet.

«Selv om jeg forstår godt begge syn i denne saken, tror jeg det var en god beslutning av landsmøtet å åpne for å denne forandringen.
En forpliktelse på partiets verdier, formål og program kan både styrke partiets kristne fundament og gi grunnlag for en framtidsrettet verdibasert politikk. Det som er viktig at at verdiene man forplikter seg på er tydelige. Min konklusjon er at dette er en spennende og framtidsrettet avgjørelse.Nå er det viktig at det blir ro i partiet, og at man ikke fortsetter å diskutere forslagene til ny paragraf i to år til, fram til neste landsmøte», skriver Clemetsen.

Clemetsen som i mange år var hovedpastor i Karismakirken, har engasjert seg politisk etter at han sluttet som hovedpastor. Til høstens valg stiller han på lista til KrF i Sola kommune.

LES OGSÅ: – Ingen KrF-fremtid for slike som meg

LES OGSÅ: [http://www.vl.no/samfunn/article127137.zrm Klart flertall åpner for å fjerne trosplikten

LES ERLING RIMEHAUG. TRO, POLITIKK OG BEKJENNELSE

På verdidebatt.no langerer derimot Olaf Engestøl ut mot vedtaket og kallet det uklokt.

«Selv om vi tapte debatten så viste vi at det tydelige motkulturelle KrF har en fremtid. Når høvdingene etter hvert gir seg, så står en ny generasjon bevisste KrFUere klare til å ta over. Og vi deler ikke våre forgjengeres kompromissvilje på vegne av KrFs egenart.»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk