Innenriks

Pakistansk Taliban gir ordre om landsomfattende angrep

URO: Pakistansk Taliban (TTP) har gitt sine regionale kommandanter ordre om å avslutte våpenhvilen og utføre angrep over hele landet, sier en talsmann.

– Ettersom de militære operasjonene mot mujahedinkrigere fortsetter i flere områder, er det maktpåliggende at dere angriper der dere kan i hele landet, heter det uttalelsen.

Beskjeden kommer etter at pakistanske sikkerhetsstyrker har drevet en offensiv mot TTP i provinsen Khyber Pakhtunkhwa nord i Pakistan.

I juni erklærte gruppen våpenhvile på ubestemt tid med regjeringen i Islamabad. Budskapet den gangen var at det hadde vært betydelige fremskritt i fredsforhandlingene mellom dem.

I perioden etter at afghansk Taliban tok makten i nabolandet i august i fjor, klaget Pakistan over gjentatte angrep utført av TTP, spesielt i fjellandskapet langs grensen mot Afghanistan.

TTP er en pakistansk gruppering, men med samme røtter som Taliban i Afghanistan. Pakistanske myndigheter anklager også Taliban i nabolandet for å gi TTP mulighet til å bruke afghansk territorium for angripe mål inne i Pakistan.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Innenriks