Utenriks

Hamas skjøt raketter mot Tel Aviv for første gang siden januar

Hamas’ væpnede gren Qassam-brigadene utførte søndag et rakettangrep mot Tel Aviv. Flere raketter skal ha blitt avfyrt fra Rafah. To kvinner er lettere såret.

I en kunngjøring heter det at angrepet, som omtales som stort, er et svar på det som omtales som sionistenes angrep på sivile på Gazastripen.

Ifølge Israels militære (IDF) ble det skutt åtte raketter fra Rafah lengst sør på Gazastripen, og de hevder at flere av disse ble avskåret.

En AFP-korrespondent var vitne til at det ble avfyrt raketter fra byen der Israel nå har innledet en militæroffensiv. Angrepet søndag er det første mot Tel Aviv siden et rakettangrep mot byen 29. januar.

To kvinner er lettere skadet i såret i angrepet, opplyser redningstjenesten Magen Davis Adom til avisen Haaretz. Kvinnene på 52 og 30 år ble skadet mens de søkte tilflukt, og begge ble sendt til sykehus i bevisst tilstand.

Luftvernsirener kunne søndag ettermiddag høres både i Tel Aviv og andre israelske byer. Haaretz melder at det også ble hørt eksplosjoner i Tel Aviv, men det er ikke meldt om drepte eller sårede utover de to kvinnene.

Det er uklart hvor rakettene har falt ned, men ifølge avisen har det falt ned rakettrester to steder i byen Ra'anana og mellom byene Petah Tikva og Bnei Brak.

(©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Utenriks