Nyheter

Kirkens Nødhjelp-partner angrepet i Ukraina: To ansatte drept

UKRAINA-KRIGEN: To ansatte i Kirkens Nødhjelps partnerorganisasjon mistet livet i et angrep torsdag.

Torsdag ble to franske ansatte i den sveitsiske partnerorganisasjonen til Kirkens Nødhjelp drept i et angrep sør-øst i Ukraina. Det skjedde mens de var på jobb for organisasjonen. Flere ansatte ble også såret i angrepet.

Det skriver Kirkens Nødhjelp i en pressemelding fredag. Også lokale myndigheter i Ukraina opplyser om hendelsen.

– Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om at to av våre venner fra vår partnerorganisasjon HEKS ble drept i et angrep i går. Flere av de ansatte er også såret som følge av angrepet, og det jobbes nå med å evakuere dem, sier utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp, Arne Næss–Holm, i pressemeldingen, og fortsetter:

– Flere av de ansatte er også såret som følge av angrepet, og det jobbes nå med å evakuere dem. Våre tanker og bønner går nå til familiene til de rammede, sier Næss-Holm, som legger til at Kirkens Nødhjelp fordømmer angrepet på de humanitære arbeiderne på det sterkeste.

– Brudd på internasjonal humanitær lov

– Angrep på humanitære er et klart brudd på internasjonal humanitær lov, og må aldri aksepteres. Nødhjelpsarbeidere skal og må aldri bli et mål, sier utenlandssjefen.

HEKS er nødhjelpsorganisasjonen til den protestantiske kirka i Sveits. I Ukraina driver organisasjonen blant annet med distribusjon av nødvendige varer, som hygieneartikler, drikkevann og mat.

– Selv om angrepet ikke har rammet ansatte i Kirkens Nødhjelp, er et angrep på humanitære aktører generelt og våre partnere spesielt noe vi reagerer sterkt på, konkluderer Næss-Holm.

Flere angrep på humanitære arbeidere

Kherson-guvernør Oleksandr Prokudin skriver på Telegram at de to ble drept i et russisk droneangrep mot byen Beryslav torsdag ettermiddag og at tre andre utlendinger og en ukrainer ble såret. Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet de tre sårede utlendingene har.

Selv om angrepet ikke har rammet ansatte i Kirkens Nødhjelp, er et angrep på humanitære aktører generelt og våre partnere spesielt noe vi reagerer sterkt på

—  Arne Næss-Holm

Opplysningen er ikke bekreftet av uavhengige kilder, men russiske styrker utfører hyppige angrep mot deler av Kherson-regionen, der russerne trakk seg ut i slutten av 2022.

Franske myndigheter har så langt ikke kommentert opplysningen.

Vårt Land retter: I en tidligere utgave av saken ble angrepet beskrevet som to separate hendelser. Det var feil. Feilen ble rettet lørdag 3. februar klokka 10.05

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

NTB

NTB

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter