Nyheter

Ny direktør i Norsk Industri med bakgrunn fra KrF og Vårt Land

DIREKTØR: Tidligere KrF-statssekretær og viseadministrerende direktør i Vårt Land inntar toppjobben i Norsk Industri.

Solberg kommer fra Norges Rederiforbund, som han har ledet siden 2018, opplyser Norsk Industri i en pressemelding.

– Industrien trenger mange nye hoder og hender i årene fremover. Dette er arbeidsplasser som vil bidra til betydelig innovasjon og spille en avgjørende rolle i den grønne omstillingen av samfunnet. Å kunne hjelpe tusenvis av industribedrifter med å sikre gode rammevilkår er svært motiverende og en stor utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Solberg.

Harald Solberg overtar stillingen etter Stein Lier-Hansen, som gikk av etter 17 år som Norsk Industris leder i desember i fjor.

Solberg kom til Rederiforbundet i 2011 og ble administrerende direktør i januar 2018.

Fra 1999 til 2005 hadde han ulike roller i Kristelig Folkeparti, blant annet politisk rådgiver på Statsministerens kontor under Kjell Magne Bondevik, og som statssekretær i Finansdepartementet.

Etter tiden i KrF gikk Solberg til Vårt Land, hvor han var viseadministrerende direktør. Han har også jobbet som admisterende direktør i Dagsavisen og som leder for Det kongelige sekretariatet ved Det kongelige hoff.

Norsk Industri er den største arbeidsgiverorganisasjonen i NHO. NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at Solberg som leder i organisasjonen får en svært viktig rolle i norsk arbeidsliv.

– I tariffoppgjør forhandler ofte konkurranseutsatt industri først, og resultatet blir førende for andre oppgjør. Dette er grunnsteinen i den norske frontfagsmodellen, som i tiår har sikret konkurransedyktige bedrifter, god lønnsutvikling for brede grupper, høy sysselsetting og lav ledighet, sier Almlid i en epost til NTB.


Les mer om mer disse temaene:

NTB

NTB

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter