Nyheter

– Jeg har aldri vært med på at en begravelse blir utsatt før

Flere må vente med å gravlegge sine nærmeste, på grunn av snøværet på Sørlandet. I Arendal og Tvedestrand er begravelser utsatt på grunn av de store snømengdene.

Fem begravelser er utsatt i Arendal og én i Tvedestrand på grunn av de enorme snømengdene som har kommet de siste døgnene.

Prost i Aust-Nedenes, Ragnhild Floberg skulle torsdag hatt en begravelse i Dypvåg kirke i Tvedestrand. Det meldte Agderposten først.

– Jeg har aldri vært med på at en begravelse blir utsatt før. Graverene og kirketjenerene var alt i gang og hadde komme seg ned til bakken i går for å tine jorda, men så fortsatte uværet i dag, forteller prosten til Vårt Land.

Lettelse

– Jeg tror de ble lettet når begravelsen ble utsatt, for dette kunne blitt ganske uhåndterlig.

Hvis alt går etter planen skal begravelsen finne sted på onsdag neste uke. Slik er det også større sjans for at alle som ønsket å ta et siste farvel med vedkommende har mulighet til å komme seg frem til kirken.

Floberg sier mange i kirken har noen vel fortjente fridager nå på nyåret etter intens jobbing i jula.

– Så dette kom litt brått på. Jeg kom selv hjem fra hytta i går natt, og jeg kunne nesten ikke forstå hvor ille det var her.

Trefoldighetskirken i Arendal under snøvær i 2018.

Hjelper naboer

Hun sier mange i nabolaget hennes er flinke til å stille opp for hverandre, blant annet for dem som ikke kan måke selv. Alle har blitt oppfordret til å la bilen stå i dag.

– Så lenge man er frisk, har strøm og ved så går dette greit. Men det er krevende for de som er avhengige av hjemmetjenester og hjelp.

I Arendal har de pårørende fått tilbud om å ha en seremoni i kirken, men å utsette selve begravelsen.

Les mer om mer disse temaene:

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

NTB

NTB

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter