Nyheter

Kraftig jordskjelv rystet Mindanao på Filippinene

Et kraftig jordskjelv har rystet øya Mindanao sør på Filippinene. Det er så langt ikke meldt om alvorlige personskader.

Det er motstridende opplysninger fra ulike kilder om styrken på skjelvet, som hadde sitt senter rundt 26 kilometer utenfor kysten av den sørlige regionen Sarangani.

Det tyske jordskjelvsenteret Deutsches Geoforschungszentrum (GFZ) oppgir en styrke på 6,9, mens amerikanske Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) sier det var 7,2. Amerikanske US Geological Survey (USGS) setter styrken til 6,7.

PTCW sier samtidig at det ikke skal være fare for tsunami som følge av skjelvet.

Det bor omkring 27 millioner mennesker i området, og skjelvet ble merket i flere nærliggende byer, ifølge landets seismologiske institutt.

Så langt har det ikke kommet rapporter om alvorlige personskader, og USGS anslår at det er liten sannsynlighet for tap av liv.

Likevel har skjelvet ført til materielle skader.

– Det er rapportert om strømbrudd, og vi har fått meldinger om skader på kommersielle bygninger og andre strukturer, sier talsperson Edgar Posadas på vegne av landets nasjonale krisebyrå.

Jordskjelv av varierende styrke er dagligdags på Filippinene. Øystaten er en del av den såkalte ildringen rundt Stillehavet, der en stor del av verdens jordskjelv og vulkanutbrudd finner sted.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter